N’Esteisi a l’Ofici d’Educar

Ahir a l’«L’ofici d’educar», vam presentar «Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento» de Juan Feliu Sastre, publicat per Takatuka, una col·lecció de divertits còmics, de mida petita, que expliquen les vivències d’una nena de sis anys i el seu cavall que parla, i en cada llibre hi ha dues històries capiculades. En cada aventura n’Esteisi té un petit conflicte: un dia arriba tard a l’escola, un altre es fa pipí al llit, quan va a la platja s’ha de posar maneguets per banyar-se, etc. Primer és un gran drama, i després troba la seva solució, que no la dels pares; i el Pimiento, un poni que parla, és la seva mascota i li fa d’acompanyant en les seves aventures.

Al llibre sobre els polls n’Esteisi busca una estrambòtica solució que no cal que repetiu a casa. I és inspirats en aquesta història, que us fem la pregunta del concurs dels “Llibres per somiar”: Expliqueu un remei per als polls, no importa si ha funcionat o no.

Les respostes les podeu enviar en privat al grup de Telegram del programa, feu “like” al post de l’Instragram i ho escriviu o bé ens ho feu arribar al correu loficideducar@ccma.cat. Teniu temps fins diumenge vinent, 1 de novembre.

Els guanyadors del concurs anterior sobre el llibre “Venedor de felicitat” en què demanàvem què és la felicitat per vosaltres, són la família Pérez: Raquel, Alba, Daniel i Carles, que han dit “La felicitat de la meva família és la meva felicitat“.

Podeu sentir el podcast del programa clicant a:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/les-aventures-de-nesteisi-i-en-pimiento-de-juan-feliu-sastre/audio/1081985/

El proper programa de la secció “Llibres per somiar” serà el 8 de novembre i presentarem el llibre de la Gemma Pascual: Like Blau

Al programa d’ahir el tema central va ser “L’entrada de l’islam a l’escola pública: oportunitat o despropòsit?” i venia motivat perquè aquest curs, el Departament d’Educació ha engegat un pla pilot per introduir l’assignatura de l’islam a sis centres públics, fruit d’una llarga reivindicació de la comunitat islàmica, i d’acord amb un dret constitucional que arrenca de l’acord firmat amb el Vaticà durant l’època de Franco, per l’obligatorietat de la religió a l’escola; ratificat durant la transició, i que el 1992 es va obrir a la resta de confessions.

A “L’ofici d’educar” van parlar en Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, l’Ester Busquets Alibés, doctora en Filosofia i professora d’ètica de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, la Sílvia Luque, directora de la Fundació Ferrer i Guàrdia, que amb altres entitats han firmat un manifest en contra de l’assignatura de religió a l’escola, i la Marina García-Morante, mestra d’atenció a la diversitat i investigadora en Psicologia de l’Educació.

Molt interessant i aclaridor. Ho podeu sentir clicant a:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/lentrada-de-lislam-a-lescola-publica-oportunitat-o-desproposit/audio/1081989/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s