Premis

 1.  L’any 2004, el treball “La biblioteca, el cor de l’escola” va ser mereixedor del Premi Rosa Sensat de Pedagogia. Es tracta d’un document adreçat als mestres, de caire eminentment pràctic, on es defensa la necessitat d’aquest espai fonamental de comunicació i intercanvi, en el qual la lectura, la investigació i la recerca d’informació tinguin el seu lloc de trobada.
  Hi trobareu el suport teòric que fonamenta, defensa i justifica la importància de l’existència de bones biblioteques escolars.
  També es faciliten pistes, idees i suggeriments pràctics per tal d’organitzar les activitats a realitzar en una biblioteca d’un centre d’educació infantil i primària. Són accions encaminades a afeccionar l’alumnat en la lectura recreativa i com a font de plaer.
  L’Associació de Mestres Rosa Sensat en va fer l’edició en català i l’Editorial Octaedro en castellà.
 2. L’any 2007, el Ministerio de Educación y Ciencia del Gobierno de España va atorgar el Tercer Premi del Concurso de materiales Educativos Curriculares en soporte electrónico que puedan ser utilizados y difundidos en internet al web VIU LA POESIA, elaborat pel grup POCIÓ (Poesia i Educació de Barcelona) del qual en formo part.
 3. L’any 2008, el Ministerio de Educación y Ciencia del Gobierno de España va atorgar el Segon Premi del Concurso Nacional de Buenas Prácticas en Bibliotecas Escolares al treball que vaig presentar en nom de l’escola SANT JOSEP – EL PI de l’Hospitalet.
 4. L’any 2011, La Fundación SM va atorgar el Primer Premi de Experiencias Lectoras en centros educativos españoles al treball sobre “les exposicions creatives” que recull algunes de les exposicions que hem muntat a la biblioteca de l’escola en els darrers quinze anys El vaig presentar en nom de l’escola SANT JOSEP – EL PI de l’Hospitalet. La premsa se’n va fer ressó. Un parell d’articles els pots llegir a continuació. Un és de la revista EL FAR (suplement del diari El Periódico de Catalunya, que es distribueix al Baix Llobregat, juntament amb el diari dels divendres) i l’altre és la notícia que vaig enviar a la revista El magisterio, que es publica a Madrid. També va sortir la notícia publicada a LA VANGUARDIA en el suplement CUM LAUDE del dissabte dia 31 de març amb el títol més enllà de la lectura.
 5. El mes de maig de 2012 l’escola Sant Josep – El Pi va rebre un dels Premis Baldiri Reixac. En la concesió del premi es va tenir present tota la feina que desenvolupem des de la biblioteca escolar i se’n fa menció especial.
 6. El mes de juny de 2012 vaig rebre el Premi Carme Romaní que atorga el Col·legi de Bibliotecaris  Documentales de Catalunya. L’acte de lliurament del Premi es pot veure en aquest mateix bloc, en l’apartat del mes de novembre de 2012.
 7. El mes de novembre de 2015, juntament amb les companyes i companys del projecte Implica’t amb La Carta de la Terra, vam rebre el Primer Premi Impuls que atorga la Fundació Impuls i que reconeix les propostes innovadores del nostre col·lectiu docent en la promoció i el bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a l’aula.
 8. El 1r Premi Federico Mayor Zaragoza, categoria Educació, va ser atorgat, el mes d’abril de 2016 a Tortosa, als 51 docents que formem part del projecte solidari Implica’t+ amb els principis de la Carta de la Terra.
 9. A la Novena Escola d’estiu de la Universitat de Vic que es va celebrar el juliol de 2018 a Montserrat vaig rebre en forma de Diploma d’Homenatge el reconeixement a la trajectòria com a dinamitzador de la Literatura infantil.
  Es pot llegir un petit reportatge a https://jaumecentelles.cat/2018/07/09/records-de-lescola-destiu-de-montserrat/