Els dimarts a partir de les 19h. es pot escoltar, per internet, el programa l’Ofici d’educar. També els festius intersetmanals per Catalunya Ràdio (a les 12 del migdia).
“L’ofici d’educar” és un programa en la línia de “L’ofici de viure”, però centrat en l’educació: créixer educant, reflexions pràctiques per a pares/mares i educadors.
A la presentació podem llegir:
Va dir Nelson Mandela que l’educació és l’arma més poderosa que tenim per canviar el món; i aquest és el punt de partida de “L’ofici d’educar”. Podem contribuir a fer nens/nenes i joves del futur més feliços, i un món millor, gràcies a un educació més conscient i holística, que tingui en compte la persona en el seu conjunt: ment, emocions i esperit.
L’ànima del programa és l’Elisabet Pedrosa, periodista i escriptora que fa les funcions de guionista, productora, presentadora i realitzadora, amb el suport tècnic de l’Edu Arnas.
Cada programa tracta d’un tema concret amb especialistes convidats. Així, per exemple, a l’últim (interessantíssim i amè) titulat Pares compromesos i mares desacomplexades? Nous pares i mares hi havia com a convidats en Miquel Àngel Alabart, l’Anna Ramis i la Mònica Nadal.
Normalment, els programes s’inicien amb una reflexió de Rafael Bisquerra, catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona (UB) i expert en educació emocional.
També hi ha una secció anomenada Escola d’Emocions, amb la pediatra Gemma Baulies i la psicòloga Pilar Arlándiz, que en cada programa ens expliquen com gestionar una emoció des de la perspectiva dels nens i també dels adults, amb el benentès que l’educació dura tota la vida.
Al final sempre hi ha una intervenció d’en Daniel Gabarró, psicopedagog, mestre d’escola i autor entre d’altres del llibre “La solució inesperada del fracàs escolar”.
A partir d’aquesta setmana, hem iniciat una nova secció. L’hem intitulat Llibres per somiar i a cada programa presentarem un llibre de literatura infantil o juvenil que sigui reeixit i que aporti algun aspecte nou, educatiu o de lleure, tant pel que explica com per les il·lustracions o la manera com està escrit.
No cal ni dir-ho que estic molt content de poder col·laborar, però sobretot perquè s’obre un espai a la difusió i coneixement de la literatura infantil i juvenil com a element actiu que pot ajudar a créixer els nostres infants i joves.
Si voleu sentir el programa podeu fer-ho clicant a http://www.ccma.cat/catradio/lofici-deducar/fitxa-programa/1647/
I si el voleu seguir per Catalunya ràdio, aquí teniu els dials:
http://www.ccma.cat/atencio/com-veure-i-escoltar/fm/