Com fer lectors amb majúscules?

fundacio-jaume-bofillLa Fundació Jaume Bofill, segons podem llegir al seu web, s’ocupa de promoure iniciatives que facilitin el coneixement de la nostra societat i que impulsin realitzacions que contribueixin al seu millorament a través de la supressió de les desigualtats de tota mena existents entre les persones, entre els grups i entre els pobles i de l’extensió de l’educació i de la cultura en el sentit ampli a tots aquells que per les circumstàncies socials se’n troben més mancats.

Des de fa uns anys, col·laborem i donem suport a aquesta fundació que és  independent de les administracions públiques, dels partits polítics, de les confessions religioses i dels grups econòmics i socials constituïts. Aquesta independència no significa neutralitat davant les grans qüestions ideològiques, polítiques, socials i morals de la nostra societat i del planeta.

img_LECXITAra han fet una sèries de vídeos breus (càpsules audiovisuals) en els que expliquen a través d’experiències concretes la realitat d’algunes experiències relatives a la lectura. Entre els vídeos hi ha el que van gravar a l’escola Orlandai de Barcelona on la Mariona Trabal explica com implicar a les famílies en el procés lector dels seus fills, el que van gravar a l’escola Mare de Déu del Remei a Alcover (Tarragona) on la Mònica Badia presenta situacions agradables de lectura, el de la Dolors Bundó, mestra de l’escola Cossetània (Vilanova i la Geltrú) que comenta la importància de tenir un bon Pla de Lectura, el d’en Joan Portell que ens il·lustra sobre que és i que és fa en un Municipi Lector, el vídeo de la Montse Felipe, directora de l’Escola Monfalgars (Girona) i la Xènia Solés, responsable de la Biblioteca Montfollet que expliquen com és una biblioteca escolar oberta al barri, etc.

També hi ha una col·laboració que vam fer des de l’escola Sant Josep – El Pi i que es titula “Com fer lectors amb majúscules”.

Són vídeos breus d’entre tres i cinc minuts però que il·lustren molt bé el que es fa i ens animen a seguir apostant per les biblioteques escolars com a eina irrenunciable per a la millora de l’educació.

Si voleu veure tots els vídeos només cal que cliqueu a l’adreça del youtube de la Fundació i allà trobareu els que formen part de la sèrie Lècxit. L’adreça és:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLcsIrUHedr1LXEnupCfWbeegK5en1AMM0

El de l’escola SANT JOSEP – EL PI  és el que pots veure a continuació, clicant sobre la imatge

mqdefault

 

2 pensaments sobre “Com fer lectors amb majúscules?

    • Sí, és així. No és per falta de ganes ni d’idees… però corren temps complicats per a la cultura i per a l’educació.
      és qüestió d’insistir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s