Llibres i propostes per al confinament – 2 (L’ocell de paper)

Havia preparat un conte de por (i la seva proposta) per a aquesta segona entrada del període de confinament però m’he adonat que és la que fa 1000 i això s’ha de celebrar.

He fet un pastís (de xocolata, naturalment) i he bufat les espelmes, perquè si hem arribat fins aquí és gràcies a tots vosaltres, les amistats de sempre i les noves que he anat incorporant al llarg d’aquests gairebé deu anys (la primera entrada va ser el 5 de juliol de 2010).

Moltíssimes gràcies, de debò, per la vostra generositat i sobretot la vostra complicitat. No us podeu imaginar el que he aprés amb les vostres consultes, suggeriments i agraïments!

Com que estem d’aniversari, el conte d’avui va de celebració, un motiu abastament repetit a la literatura infantil. Penseu en el magnífic «El regal» de Gabriela Keselman, el poètic «Un regalo para Sílvia» de Fran Pintadera o el divertit «El Martinet tenia ganes de fer pipí la nit de Reis» d’en Chema Heras, i molts altres.

He triat un conte que he explicat en nombroses ocasions als infants de cicle infantil i inicial. Com que diuen que els vídeos no poden ser més llargs de tres minuts, he fet una versió reduïda però, si el voleu llegir sencer, el podeu trobar dins del llibre «El hombrecito vestido de gris y otros cuentos», un imprescindible de Fernando Alonso que ara l’editorial Kalandraka ha tornat a reeditar.

PROPOSTA DIDÀCTICA:
Seguint la idea del conte, proveïu-vos de papers (de diari, revistes, llibretes, etc.) i dediqueu algunes estones a fer avions, vaixells amb butxaques, ocells, granotes, etc. de paper. A la xarxa trobareu nombrosos tutorials de papiroflèxia que us poden ajudar.

Fins al proper dilluns!

14 pensaments sobre “Llibres i propostes per al confinament – 2 (L’ocell de paper)

  1. És un plaer Jaume rebre els teus post. Cada vegada que obre l’avís al meu e-mail, se m’omple el cor d’il·lusió. Què hi ha de nou?- em pregunto contenta I sempre em quedo plena de somriure.
    Gràcies Jaume i enhorabona pels 1000. Un bon número aquest. Segueix siusplau. Agraïda de tot cor.

  2. M’ha encantat. Moltíssimes gràcies!!!! Ho campartiré amb els meus alumnes i els faré una proposta: mostrar i reunir les imatges dels ocells que haguem fet cadascú. Així els nostres ocells no estaran tristos i nosaltres també ens sentirem més acompanyats.

    • Natàlia, els ocells potser són complicat de fer però els avions són senzills. Els poden pintar i decorar. Conviada’ls a veure el curtmetratge “Paperman”. El poden trobar online.

      • Acabo de mirar “Paperman” i també és impagable!!! Moltes gràcies un altre cop i enhorabona, avui estàs de clebració i tens raó… això sí que s’ha de celebrar!!!

  3. FELICITATS, JAUME!
    Gràcies, per contagiar-nos el teu plaer i passió en la lectura de contes, àlbums il·lustrats i llibres juvenils.
    Quin gran ventall que ens has mostrat: il·lustradors, activitats i recursos de treball amb els alumnes, propostes de xerrades i formacions.
    Fantàstic, enriquidor i molt didàctic blog!
    Apali, a seguir amb els quatre dígits, mil més!

    Mega abraçada amic,
    Désirée

    • Gràcies a vosaltres. Potser costa d’entendre però qui més ha aprés sóc jo. No t’imagines els emails que m’hana arribat aquets anys i la quantitat de gent bonica que he conegut. Un privilegi!

    • Bon dia, Carles!
      Moltíssimes gràcies. Fem el que podem i entre tots mirem que aquest sigui un país més lector.
      T’envio un email per fer-te una proposta…
      Una abraçadota
      Jaume

  4. Hola Jaume, moltes gràcies per les teves narracions i per totes les teves recomanacions.
    Hem fet una entrada al blog de la biblioteca de l’escola per recomanar les teves propostes per al confinament perquè ens encanta el teu blog i ho volem compartir amb els infants i les famílies.
    Una abraçada,
    Bea

Deixa un comentari