Ja us podeu apuntar a l’Escola estiu que organtiza la Universitat de Vic en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat. Serà la desena i com sempre gira al voltant de la Literatura Infantil i Juvenil. Està adreçada a persones que, des de l’àmbit de l’ensenyament, la biblioteca infantil, la recerca o la motivació personal, tinguin interès en l’aprofundiment d’aquest tema.
Aquesta edició permetrà reflexionar sobre el valor de la vivència literària durant la infància o la joventut i sobre alguns dels elements que fan possible una experiència literària de qualitat en diferents contextos (social, cultural, educatiu, etc).
Com és habitual les sessions combinen l’explicació de continguts teòrics i experiències didàctiques amb la realització de tallers per a la tria d’obres literàries, la recitació i la creació.
LES DADES:
Lloc d’impartició: Monestir de Montserrat. 08199 Montserrat, Barcelona
Dates: 2, 3 i 4 de juliol de 2019
Durada: 30 hores
L’Activitat està reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del CIFE de la UVic-UCC.
El programa us el podeu descarregar al web següent, així com tota la informació i els accessos per a la matrícula a:
https://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/cursos-i-jornades/educacio-i-societat/escola-destiu-de-literatura-infantil-i-juvenil-jornades-0
Destaco tres activitats (una de cada dia) que no em voldré perdre.
Dimarts 2 de juliol
10.30 – 11.30 h: Viure la literatura. Conferència inaugural a càrrec de Llorenç Soldevila, professor emèrit de la UVic-UCC i especialista en Geografies literàries i Didàctica de la literatura. Introducció i presentació a càrrec de Mia Güell, professora de la UVic-UCC.
Dimecres 3 de juliol
17.30 – 18.30 h: Narrar: comunicació d’alt voltatge. Taller a càrrec de Jordina Biosca, actriu, formadora i directora del Festival En Veu Alta (narració i tradició oral).
Dijous 4 de juliol
16.00 – 17.30 h: Acte d’homenatge a la figura i l’obra del Pare Josep Massot i Muntaner. A càrrec de Carme Rubio, professora de Literatura Infantil i Juvenil de la UVic-UCC, Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i Núria Mañé, editora de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat.
Ai, quins bons records…