Presentació d’Un llop com cal

portada-llopDimarts 28 de febrer es va presentar a la llibreria Jaimes «Un llop com cal» d’en Joaquim Carbó.
A la trobada, molt animada, en Ramón Besora va explicar anècdotes viscudes amb en Carbó i els seus llibres, especialment les referides a «La casa sota la sorra» i el muntatge espectacular que van fer amb 400 alumnes de tot Catalunya, fa un grapat d’anys, i altres aventures. El record de totes les vivències compartides anava al cas perquè «Un llop com cal» va ser escrit fa quaranta anys i publicat en format més auster per laCaixa. Ara, el que han fer els de Nandibú ha estat una revisió i actualització per millorar-ho, cosa que aconsegueixen amb les il·lustracions d’en Pedro Rodríguez. En Pedro, també present a la sala, va explicar les dificultats per trobar el punt exacte per donar-li forma al llop vegetarià i també quin és el seu mètode de treball habitual.

dsc06812

Ramon Besora presenta el llibre

dsc06816

Joaquim Carbó i Pedro Rodríguez

dsc06819

Aspecte de la sala. A les parets les il·lustracions originals del conte

Tot plegat, més que una presentació, va ser una lliçó d’història de la literatura infantil en català, amb referències a congressos, maneres de fer, experiències, etc.
S’agraeixen aquest tipus de presentacions en que es parla més enllà del llibre en concret —recordeu l’inefable Umbral— i no hi ha pressa per acabar.
Un llop com cal explica l’aventura d’un llop, fill d’una lloba de molt bona família del Pirineu, que s’escapa del jardí de la casa de ciutat on viu i on va néixer perquè sa mare va ser capturada fa anys i se’n va cap a la muntanya, a la recerca de la llibertat.
L’exposició de les il·lustracions originals del conte hi serà a la llibreria durant els propers quinze dies per si les voleu veure (o comprar).

Les dades:
Títol: Un llop com cal
Autor: Joaquim Carbó
Il·lustrador: Pedro Rodríguez
Editorial: Pagès (segell Nandibú)
48 pàgines
Edat recomanada: Cicle mitjà

 

4 pensaments sobre “Presentació d’Un llop com cal

  1. Estic molt d’acord amb el que dius, Jaume! Realment va ser una presentació de les que s’agraeixen 😉 M’ho vaig passar d’allò més bé escoltant en Carbó i companyia, i també vaig escriure una petita crònica al meu web “Paraula de Mixa”:

    https://paraulademixa.jimdo.com/2017/02/28/cr%C3%B2nica-de-la-presentaci%C3%B3-del-conte-un-llop-com-cal-de-joaquim-carb%C3%B3/

    El conte ja l’he llegit i m’ha arrencat més d’un somriure ^.^ Properament la ressenya…

    Mx

    • Moltes gràcies Mixa!
      Quan en Carbó presenta alguna novetat hi vaig perquè és un home molt lúcid, amb un punt de saviesa i modèstia que m’agrada. A l’escola, la biblioteca escolar porta el seu nom i n’estem molt contents de saber-lo proper. A la trobada de l’altre dia el vaig veure positiu i em va fer feliç.
      En Ramon Besora és un mestre amb majúscules i té anècdotes per donar i vendre com ja vas poder comprovar. És un gustasso parlar amb ell.
      Agraeixo les teves paraules i et felicito pel magnífic i detallat reportatge que has escrit al teu blog. M’agradaria seguir-te però no he trobat la pestanya o el botó on fer-ho, sniff!
      A la propera trobada ens saludem, vale’ns?
      Jaume

  2. Totalment d’acord! Els catalans som afortunats de tenir uns professionals així! 😉

    Si em vols seguir pots fer-ho a través de la meva conta de Twitter @Mixa_QL. Aquí publico totes les novetats del meu web: https://twitter.com/mixa_ql

    Moltes gràcies pel teu comentari, serà un plaer saludar-te a la propera! ^.^

    Mx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s