Ideas-box, una biblioteca portàtil per als refugiats

descargaL’organització  ‘Bibliothèques sans frontières” (biblioteques sense fronteres) distribueix en zones en conflicte una biblioteca formada per diverses caixes, resistents a l’aigua, duradores, dissenyada per ser embalada en palets i enviada a camps de refugiats.
La idea és que els aliments, l’aigua i el refugi no són suficients. Les persones que ho han perdut tot necessiten llibres, pel·lícules, jocs i accés a Internet per alimentar les seves ments, connectar amb els seus éssers estimats, continuar la seva educació i reconstruir les seves vides.

esukudu-ideas-box-bsf-bibliotheques-sans-frontieres-starck
La biblioteca s’anomena Ideas- box i conté tablets i ordinadors portàtils amb connexions a Internet; 50 lectors electrònics i 5.000 llibres electrònics; 250 llibres impresos; un projector de pel·lícules, pantalla i 100 pel·lícules; cadires, taules i jocs de taula.
Philippe-Starck-Portable-Library-Ideas-Box-3Les caixes estan dissenyades en colors brillants i la seva arribada a les zones en conflicte és com una porta oberta a nous universos.
Hi ha biblioteques d’aquesta mena a llocs com el Liban i Jordània que atenen refugiats sirians. A Burundi, per exemple, on hi ha 46.000 refugiats la majoria d’ells congolesos, també han enviat Ideas-box. I a Austràlia, Estats Units, França, Etiòpia, etc.
El projecte es va posar en marxa l’any 2014 amb un fons inicial de 400.000 dòlars de la Fundació Alexander Soros. Ara, amb seu a París, Biblioteques sense Fronteres està buscant patrocinadors corporatius que contribueixen amb tablets, ordinadors portàtils i generadors elèctrics.

Més informació al web http://www.ideas-box.org/

Més informació de l’ONG Bibliothèques sans frontières i dels seus programes col·laboratius a http://www.bibliosansfrontieres.org/

 

5 pensaments sobre “Ideas-box, una biblioteca portàtil per als refugiats

 1. Aquest KIT, sembla molt ben pensat…veig que hi ha taules i tamborets intergrats en el conjunt… quina bona idea…
  eulalia

  • Carmen, gracias por compartir opinión.
   Yo también creo que desde aquí se podría intentar colaborar en algo parecido… ¡que buena falta nos hace!

 2. Gràcies per escampar la notícia, jaumecentelles.cat!
  La idea de compartir llibres i cultura és fantàstica, els llibes ens permeten fugir de la realitat i ens donen esperança, ajuden que el dia a dia sigui més vivible. Ara bé, jo posaria més èmfasi en els llibres de paper. Per llegir un llibre digital et cal un aparell i no tothom, ni als països rics ni als pobres, en pot tenir. Els llibres de paper són més “compartibles” i per tant surten més econòmics. Si es fa malbé un llibre de paper, és una llàstima, sí, però en tens d’altres per continuar llegint. Quan se t’espatlla la tablet o el lector electrònic perds la possibilitat de llegir al cent per cent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s