Presentació del Programa Èxit Lector de l’editorial Cruïlla

img007


DSC09120DSC09123

L’editorial Cruïlla ha posat un marxa un nou programa anomenat Èxit lector. És un programa que està en fase d’experimentació. El passat dimecres, 26 de novembre, es va fer la presentació a una quarantena de mestres de primària de diferents escoles de la província de Barcelona.
Va ser un matí molt emotiu que va començar amb la benvinguda que ens va oferir l’Enric Masllorens, director de Cruïlla i després amb una presentació de la Lara Reyes, integrant de Gretel (grup de recerca de la Universitat Autònoma) i una de les autores de les guies de lectura. A continuació, l’Andrea Pozo i jo mateix vam explicar una part del programa que hem elaborat (els ludollibres). Per a nosaltres ha estat un plaer compartir aquesta experiència novedosa que posa l’accent en el treball a l’aula, enfocat a la comprensió lectora a partir de l’anàlisi literària dels textos i a través de la conversa i el suport digital. La gràcia del programa rau en que potencia la competència comunicativa, incorpora models orals, contribueix a millorar les produccions escrites dels alumnes i fomenta la motivació per llegir.
DSC09124
Tot seguit, un breu descans i després un parell d’experiències practiques (tallers) per poder tastar la manera de fer amb els llibres proposats.
Crec que tothom va quedat prou satisfet.
Si teniu l’oportunitat de conèixer aquest programa quan un visiti a l’escola el comercial de Cruïlla o si us animeu a investigar pel vostre compte, només cal que entreu a http://www.cruilla.cat, busqueu l’enllaç a Èxit lector i us registreu de franc.
Allà hi trobareu referències de les persones que hi hem col·laborat (http://www.exitlector.cat/que-es-exit-lector) , els llibres que s proposen per a cada cicle de l’educació primària: inicial (http://www.exitlector.cat/titols-per-cicle-inicial), mitjà (http://www.exitlector.cat/titols-per-cicle-mitja) i superior  (http://www.exitlector.cat/titols-per-cicle-superior), com moure’s per l’entorn web del programa (http://www.exitlector.cat/que-ofereix) i tota la informació relacionada. Animeu-vos!
Us deixo amb algunes fotos de la jornada:

El descans per conversar…

DSC09129 DSC09126

 

 

 

 

 

 

 

 

El taller per experimentar…

DSC09130

 

 

 

 

 

 

I les persones que vam presentar el programa, la Lara, l’Andrea, la Martina i jo mateix.

DSC09128

3 pensaments sobre “Presentació del Programa Èxit Lector de l’editorial Cruïlla

 1. superinteresant Jaume, ja veig que continues en actiu. Passare l’informació a primaria perque jo estic en infantil, tot i aixo m’he enregistrat. Gracies per continuar sent canal d’informació

  • Hola Pepa,
   sí, està molt bé el programa. Quan passi la Paca Medina, comercial de Cruilla a l’Hospitalet, demaneu-li que us ho expliqui amb més detall. Val la pena.
   Records a la Núria de P3.
   Acaba bé el trimestre!
   Jaume

 2. Retroenllaç: Els professors aprenen sobre l’Èxit Lector | Llegir Cruïlla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s