Paperman

paperman_titlePaperman  és un curt d’animació que ens narra la història de George, un jove home de negocis del Manhattan dels anys 1950, que té una trobada casual amb la dona dels seus somnis en una estació de tren.

Aquell mateix dia, a la feina, la torna a veure a l’edifici del davant i fa tot el possible per cridar la seva atenció. Intenta fer-li arribar un avió de paper però és en va. Finalment, la sort s’alia amb ell i aquí és on comença la veritable màgia d’aquest conte de fades modern i urbà.

Ara que som a punt de començar un nou curs escolar està bé recordar que la nostra feina requereix un punt de màgia i que hem d’aconseguir que els nostres alumnes s’apassionin amb la feina que fan, que sentin quelcom que els captivi i que aquesta mateixa passió els faci entrar a les aules esperant que passi alguna cosa especial, cada dia.

Una bona manera de començar el curs és passant aquest film d’animació (és breu, poc més de sis minuts) i observar les seves reaccions.

En acabar els feu dir una paraula que expressi el que han vist i les aneu anotant a la pissarra o en un full continu. Després ja podeu iniciar el diàleg sobre el que els ha transmès la pel·lícula, sobre el seu missatge, etc.PAPERMAN

Si són de cicle mitjà o superior ja els podeu demanar si són capaços d’escriure la història de la pel·lícula. Bé, també podeu aprendre a fer avions de paper, escriure-hi els desitjos del curs i llençar-los per la finestra de l’aula.

Paperman va guanyar un dels premis Óscar en la darrera edició del 2013.

Bon curs a tothom!

 

2 pensaments sobre “Paperman

 1. Bon dia,
  Una bona proposta d’activitat. Fer volar desitjos els ha emocionat. Cent avions volant pel pati. Sempre tens bones idees. Gràcies

  • Carles, gràcies. M’alegro que t’hagi agradat la idea. No tindràs una foto per casualitat?
   Passa un bon curs a la teva nova escola!
   Abraçada
   Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s