Sobre les TIC i la lectura en pantalla.
El canvi en la manera de llegir és previsible: la pantalla arraconarà el paper i, per això, els mestres haurem de ser capaços de dominar aquesta enorme font d’informació que es posa davant nostre.
Com que els nostres alumnes formen part d’una cultura on es clica i es llegeix en pantalla, no ens quedar altra opció que integrar-nos en aquest univers, si volem que siguin millors lectors. El procés és irreversible i, tot i que encara llegeixen més de pressa i comprenen millor en paper que en pantalla i són capaços de fer més bones interpretacions i inferències,
un canvi didàctic es fa necessari.
A l’article de la secció “Viure la lectura” de la revista Guix corresponent al número 394 del mes de maig comentem com, actualment, el treball de la poesia es pot fer de manera més senzilla mitjançant la navegació pel web “viulapoesia”.
Podeu llegir l’article clicant AQUÍ o anant a la secció Publicacions on, a més, trobareu la resta d’articles que des de fa tres anys i mig venim escrivint mensualment.
Felicitats per la teva tasca, Jaume.
Des de la Universitat ens van parlar del teu blog i sempre que el visito n’aprenc alguna cosa.
Portes a terme experiències realment interessants…
Una mestra en procés,
Alba.
Gràcies per la generositat de les teves paraules, Alba. Intento explicar algunes de les experiències que compartim amb els companys i companyes mestres de l’escola. Crec que hem de ser capaços de retornar i explicar tot allò que fem dia a dia. El bloc és una eina directa i immediata.
Una bibliabraçada!
Jaume Centelles, un altre mestre en procés… això no s’acaba mai
Hola a tothom !
Us reenvio una nova entrada del blog d’en Jaume Centelles. Potser ens anir b per arrodonir el pla lector.
Teresa
Hola Teresa!
Comparteixo la tecva opinió. A més, crec que el Pla Lector hauria de ser obligatori…
Abraçada
Jaume