«El mon de Sofia» a l’Ofici d’educar

Ahir vam presentar “El mon de Sofia”, el clàssic de Jostein Gaarder però actualitzat en format aventura gràfica. Manté l’essència del relat i és una bona manera de tornar a rellegir i pensar en els conceptes vitals que ens acompanyen.

El guió adaptat és d’en Vicent Zabus i les il·lustracions d’en Nicoby. Està molt encertada la manera com presenten la història de la Sofia i aporta un plus de riquesa per seguir les passes dels filòsofs clàssics. També ens mostra com era la vida d’algunes ciutats com Atenes o Roma en aquella època, la qual cosa ens permet veure-les amb uns altres ulls.

Si la novel·la d’en Gaarder de l’any 1991 començava amb la pregunta «Qui ets?» enviada de manera anònima a la Sofia, la novel·la gràfica, trenta anys després, comença igualment amb la pregunta que li arriba a una adolescent, també per correu postal.

Però la Sofia Amundsen actual és diferent, està preocupada pel canvi climàtic, per la igualtat, el feminisme, l’ecologia i la justícia, té mòbil i s’hi assembla a una adolescent del segle XXI.

I com a cada programa fem una pregunta (fàcil) relacionada amb el llibre que es presenta i que gràcies a la col·laboració de les editorials el regalarem a una de les persones que contestin. Aquesta setmana la pregunta per participar al concurs de “llibres per somiar” sobre el llibre “El món de Sofia” és:

Digueu el nom d’un dels filòsofs que apareix en el llibre.

Podeu enviar les respostes a loficideducar@ccma.cat. Teniu temps fins diumenge 23 d’abril.

També vam dir el nom de la persona que va guanyar el llibre “El nou”: en Marc González.

Al programa també es va parlar de robòtica amb un equip de joves extraordinari que participen a la First Lego League, tecnologia amb valors per fer un món millor.

Podeu llegir el resum que fa l’Elisabet Pedrosa entrant a:

https://www.ccma.cat/catradio/lofici-deducar/first-lego-league-tecnologia-amb-valors-per-fer-un-mon-millor/noticia/3223090/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s