Booklife. Biblioteràpia i prescripció literària

La biblioteràpia és una disciplina força desconeguda a casa nostra, però a d’altres països fa molt anys que funciona prou bé a les biblioteques i centres sanitaris.
Des de fa uns mesos, la Laura Garcia, està entestada en donar a conèixer aquesta disciplina a casa nostra.

L’objectiu de Booklife és utilitzar la literatura (només ficció) per entendre, analitzar, i acompanyar-nos en diferents emocions, sentiments i situacions. I ho fan a través de tallers i xerrades a biblioteques, escoles, associacions, centres sanitaris, etc., on recomanen llibres de ficció que ajudin a entendre, analitzar i transitar pel tema triat d’antuvi. Tenen prop de 50 temes escollits, i ja han fet una vintena de xerrades (presencials i virtuals).

Trobareu tota la informació clicant a TRIPTIC-BOOKLIFE

La Laura creu que és una bona manera d’apropar la literatura a través dels grans temes del dia a dia. Els tallers van adreçats a adults, però també a nens i nenes, i a famílies. Per saber-ne més, podeu llegir l’entrevista que li van fer al diari AVUI:

I els comentaris que va fer el Telenotícies vespre de TV3, clicant a:
TV3: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/biblioterapia-o-les-novelles-com-a-metode-terapeutic-llengua-de-signes/video/6056265/#.Xz2NhTX8PnQ.twitter

Si voleu contactar amb ella, ho podeu fer al mail o al telèfon següents:
laura@80grams.com
667 55 09 04

2 pensaments sobre “Booklife. Biblioteràpia i prescripció literària

  1. Hola, Jaume,
    Sovint he buscat llibres i materials audiovisuals per acompanyar, ajudar a trobar paraules a emocions, angoixes i situacions de conflictes en les relacions, als meus fills i alumnes.
    Els contes, et permeten fer de pont, t’ajuden i obren el camí com a mediador d’una forma més subtil i no tan directa a verbalitzar, ampliar la mirada, a vegades inclús a normalitzar una situació que l’infant pensa que només li passa a ell. Preocupacions o moments de la vida que es troba.
    És curiós, mai havia pensat que feia una teràpia.
    M’agrada la proposta de la Laura Garcia de biblioteràpia.

    Biblioabraçada amic,

    Désirée

    • Gràcies pel comentari, Désirée!
      Tens raó. Els contes, les històries, actuen de manera inconscient i ens indiquen maneres de comportar-nos de manera correcta, a discernir el bé del mal i a créixer.
      Bettelheim ja ho explicava i altres autors com Jung, Marie-Louise von Franz i Marc Soriano, per exemple, tenen estudis que així ho demostren.
      Potser, sense ser-ne conscient, a l’escola també feies teràpia amb els infants i amb les famílies.
      Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s