Dictat popular

Amb molt de gust, comparteixo la informació de la trobada de demà, dijous 21 d’abril, a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet.

dictat popular

Benvolguts amics i benvolgudes amigues,
En el marc de col·laboració que tenim amb el Centre de Normalització Lingüística us fem arribar la informació del “Dictat Popular”, que tindrà lloc el dia 21 d’abril, en el marc de les Festes de la Primavera, i que el Centre de Normalització Lingüística ha organitzat, conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques. L’activitat es durà a terme a les 18 h a l’Auditori Barradas, just abans del pregó. L’actor hospitalenc Santi Monreal llegirà un fragment de l’adaptació del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull.
Ens agradaria poder comptar amb la vostra presència, i que en féssiu difusió entre les persones que hi puguin estar interessades.
Hi haurà premis per als guanyadors i una copa de cava per a tots els participants!
Més informació i inscripcions a breu.cpnl.cat/dictatlh
Us hi esperem!

 

2 pensaments sobre “Dictat popular

 1. Hola, m’ha sorprès molt aquesta notícia. De què es tracta, d’un dictat col.lectiu, en què aquest actor dicta a la vegada a tots els inscrits com si d’una aula d’alumnes es tractés? Si és això, quan els corregeixen; en acabar la prova? Vendria a ser com un concurs a veure qui escriu sense faltes d’ortografia?
  Si és tot això que m’he imaginat, quina bona idea!

  • Sí, més o menys és això.
   Pots entrar a l’adreça http://www.cpnl.cat/xarxa/cnllhospitalet/basesdictat.html i allà trobaràs les bases que són aquestes:
   Bases del Dictat Popular de l’Hospitalet

   1. El calendari i l’horari. Es convoca el Dictat Popular de l’Hospitalet dijous 21 d’abril de 2016, a les 17.45 h, a l’auditori Barradas (rambla de Just Oliveras, 56).

   2. Els organitzadors. El Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet organitza el Dictat Popular en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat.

   3. Els participants. Podrà participar-hi tothom sense límit d’edat. Els menors hauran de venir acompanyats d’una persona adulta. Els participants no poden tenir cap relació professional amb el Consorci per a la Normalització Lingüística.

   4. La inscripció. Cal fer la inscripció en línia a través de l’adreça breu.cpnl.cat/dictatlh, per telèfon (93 440 65 70) o bé personalment al CNL de l’Hospitalet. Les persones que no hi estiguin inscrites prèviament, podran fer-ho el mateix dia del dictat en cas que hi hagi places disponibles.

   5. El text. Els tècnics de normalització lingüística del CNL de l’Hospitalet triaran un text de Ramon Llull que es mantindrà en secret fins al moment mateix de dictar-lo.

   6. El dictat. L’actor Santi Monreal llegirà en veu alta tot el text sencer, a continuació en farà una lectura fragment per fragment i, finalment, tornarà a fer una lectura del text sencer. A més, es dictaran 10 paraules per desfer el desempat en cas que calgui. En acabat, els participants lliuraran el full als organitzadors de l’acte. El text es dictarà amb els signes de puntuació, per tal de posar l’èmfasi en l’ortografia. Tant els fragments com les paraules es dictaran dues vegades.

   7. La correcció. Anirà a càrrec dels tècnics de normalització lingüística del CNL de l’Hospitalet.

   8. Les normes de correcció. Tota errada d’escriptura (lletres o paraules canviades o desfigurades, manca de mots, errors en la comprensió, etc.) i d’ortografia (incloent-hi accents, dièresis, apòstrofs, guions, convencions, etc.) serà tinguda en compte a l’hora de corregir els dictats. La normativa catalana queda fixada per les normes ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans.

   9. El resultat. Es farà públic el veredicte el dia 21 d’abril. Públicament es diran els noms i cognoms de les tres persones guanyadores del Dictat Popular. En canvi, no es faran públics els resultats de la resta de participants.

   El lliurament de premis es durà a terme el mateix dia, un cop finalitzada la correcció dels textos dels participants. En cas que el nombre de participants sigui molt elevat, els resultats es publicaran al web del Dictat Popular a partir del 26 d’abril.

   10. Els premiats. Els tres textos que continguin menys errors ortogràfics seran premiats amb el primer, segon i tercer premi, en funció dels errors comesos. En cas d’empat, es tindran en compte les 10 paraules de desempat dictades.

   11. Recollida de premis. En cas que la persona guanyadora sigui menor d’edat, caldrà que reculli el premi acompanyada d’un tutor legal.

   12. Renúncia al premi. En cas que una persona premiada renunciï al premi, no se la compensarà econòmicament ni de cap altra manera i el premi quedarà vacant.

   13. Acceptació de les bases. La inscripció en el Dictat Popular implica l’acceptació d’aquestes bases.

   14. Jurat. El jurat estarà format per l’equip del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet, que serà l’encarregat de vetllar pel compliment de les bases del Dictat Popular, de resoldre qualsevol incidència que pugui sorgir en el transcurs de l’acte i d’emetre l’acta dels resultats.

   15. Canvis en les bases. Qualsevol incidència que calgui solucionar i que impliqui canviar les bases del Dictat Popular serà resolta pels organitzadors de l’acte. Així mateix, els aspectes organitzatius que puguin sorgir respecte qualsevol punt i que no estiguin recollits a les bases també seran decidits pels organitzadors.

   L’Hospitalet de Llobregat, 12 d’abril de 2016

   L’Organització

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s