Els calçotets de l’ós blanc

Els-calçotets-de-los-blancUn dels llibres que m’ha fet riure més darrerament és “Els calçotets de l’ós blanc” en el que un ós ha perdut els calçotets i el seu amic ratolí l’ajuda a buscar-los.
L’ós no recorda com eren i, a mesura que anem passant pàgines veiem a través d’uns troquel·lats uns altres calçotets que hem d’endevinar de qui són. És un joc molt divertit perquè hi ha calçotets genials (amb dibuixos de llaminadures, amb molts colors, amb puntets, etc.) Especialment emotiva és la pàgina on apareixen uns calçotets amb dibuixos de pastanagues que corresponen al conill i que recorden un altre llibre preciós com és La veueta.
Aquest àlbum-il·lustrat crec que serà un llibre de culte per a molts de nosaltres. El format és perfecte. Forma allargada i paper setinat en un color neutre però molt càlid en el que es destaquen els colors potents dels animals i dels calçotets.
Pot semblar un tema vist perquè és habitual que els personatges dels llibres per a nens petits vagin a la recerca de l’objecte perdut (el xumet, la joguina, la mare,…) però aquí és força sorprenent la manera com està presentat.
Els autors són un parell de dissenyadors japonesos que signen amb el pseudònim Tupera Tupera. Aquest és el primer àlbum il·lustrat que es publica en català.
La lectura de “Els calçotets de l’ós blanc” m’ha fet feliç. El recomano perquè té moltes sorpreses i és perfecte per jugar i llegir amb els més petits de la casa.

os blanc

Al web de l’editorial Andana podeu descarregar un retallable per jugar amb els calçotets de l’ós blanc.

Us deixo un vídeo molt bonic de com llegir el llibre als infants. Està en anglès però val la pena veure com s’expressa la lectora.

smarreta papallona RetallableOS

Deixa un comentari