La biblioteca d’aula

Sempre hem defensat el bon funcionament de la Biblioteca Escolar però això no treu que considerem que la Biblioteca d’Aula també és necessària. No hi ha oposició, ambdues són importants, són com baules d’una cadena.

Les biblioteques d’aula tenen alguns avantatges respecte a la biblioteca general d’escola. Ara, el Ministerio d’Educación de Xile, dins del seu Plan Nacional de Fomento de la Letura acaba de publicar un document prou interessant que han titulat BIBLIOTECAS DE AULA : COMO MANTENERLAS ACTIVAS (Guia para educadores de párvulos de los nivels de transición) que fa un repàs a diverses qüestions relacionades:

 • On es poden buscar recursos per comprar llibres nous?
 • Quins criteris utilitzar a l’hora de seleccionar llibres?
 • Com organitzar l’ambient perquè el treball a la biblioteca sigui cada vegada més interessant i productiu?
 • Com treure el màxim profit a un petit espai per disposar llibres?
 • Com comprometre els equips directius

I altres qüestions que poden resultar útils.

BIBLIOTECAS DE AULA : COMO MANTENERLAS ACTIVAS és un bon document que el podeu descarregar clicant AQUÍ

Per aquells que encara no teniu clar com posar en marxa la Biblioteca d’Aula us fem a mans, també, un altre document que us pot ajudar en fer les primeres actuacions. És un document de l’Escola Sant Josep – El Pi de l’Hospitalet que podeu descarregar AQUÍ

Book-iPad-wallpaper-The-Old-Library

2 pensaments sobre “La biblioteca d’aula

 1. Muy interesante la entrada. Estoy de acuerdo en destacar la importancia que la biblioteca de aula posee, sobre todo en colegios grandes donde el horario para utilizar la biblioteca escolar es muy estricto. Es bueno “menear” de vez en cuando los libros y lor recursos de este espacio. Gracias por los documentos adjuntos; son muy claros. un abrazo!

  • Carmen, gracias por el comentario. Comparto tu idea de “menear” los libros y hacerlos visibles. Un excelente espacio para darles esa presencia necesaria es la biblioteca de aula, que, a falta de mayores compromisos, permite que, al menos, los alumnos tengan la posibilidad de vivirlos.
   Felicidades por tu “c de cuentos” y vuestro proyecto dragonil.
   Un abrazo
   Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s