Els beneficis (materials) de la lectura

Reprenem l’activitat amb la il·lusió habitual i desitjant (desitjant-vos) als companys mestres que tinguin un curs tranquil i ple de bones lectures.
Encara no he pogut parlar amb tothom. He rebut algun uasap i algun correu explicant les vacances i els viatges per tot el món (Déu n’hi do la de llocs allunyats que heu visitat!).
En aquests viatges segur que heu tingut algun momentet per visitar alguna biblioteca o entrar en alguna llibreria a tafanejar i comparar allò que no es troba per aquí i que, reticents com sou a usar l’amazon, no us heu pogut estar d’encabir a la maleta.
Us comento un parell d’idees, una d’Iowa i l’altra de Romania.

cortar-pelo-gratis-ninos-leer-cuento-courtney-holmes-3
A Iowa, un barber local anomenat Courtney Holmes ha decidit fer quelcom especial: Tallar els cabells gratis als nens que hi vagin i li llegeixin un conte. Amb aquesta idea, no només els talla els cabells gratis, sinó que a més els incentiva envers la lectura i els ajuda a trencar la por de llegir en veu alta.
“Els nens entren i els dic que hi vagin a la taula i agafin un llibre que els pugui agradar, i si no el poden llegir, els ajudo a entendre’l i el llegim junts” —va dir Holmes a l’USA Today— “Si he de ser honest, em vaig quedar molt sorprès. Vaig començar amb quatre nens i el següent que vaig saber és que hi havia 20 nens, tots esperant per tallar-se els cabells, desitjosos de començar a llegir. “
Llegit a http://www.elciudadano.cl/2015/08/114/200643/este-barbero-corta-el-pelo-gratis-a-los-ninos-que-le-lean-un-cuento/

A Romania no pagues bitllet a l’autobús si llegeixes un llibre
Victor Miron va tenir una bona idea. Va escriure a l’alcalde la seva ciutat que per animar als usuaris a llegir en el transport públic, se’ls podria deixar pujar sense pagar.
L’alcalde, Emil Boc, va estar més d’una any rumiant la proposta i finalment la va fer realitat. Va passar entre els dies 4 i 7 de juny d’aquest 2015. A la ciutat de Cluj-Napoca tots els qui viatjaven amb un llibre van pujar al bus de forma gratuïta.

Travel-by-book-in-Cluj-Napoca-readers-travel-for-free-5__880bus-reading__880
És una bona idea que es podia aplicar en dates assenyalades (festa major, la Mercè, Sant Jordi, dia de les biblioteques, etc.) i potser amb el suport d’algun sponsor no resultaria gaire car.
Aquest mateix Victor Miron fa altres companyes per promoure la lectura: per exemple “bookface” que facilita descomptes a tot tipus d’establiments comercials (llibreries, dentistes, salons de bellesa…) a tots aquells que a la seva foto de perfil facebook hi surten amb un llibre a les mans.
Podeu llegir la notícia a: http://www.boredpanda.com/travel-by-book-in-cluj-napoca-readers-travel-for-free/

Romanian-City-Gives-Free-Bus-Rides-To-People-Who-Read-Books-Inside__880

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s