NAPLE (National Authorities on Public Libraries in Europe)

Un recurs que convé conèixer: NAPLE blog

NAPLE va ser creada el 4 d’octubre de l’any 2002. És una associació internacional no governamental que promou i defensa els interessos i els lligams entre les biblioteques a Europa. cabecera_blogAl bloc de NAPLE es poden trobar notícies, esdeveniments, dades i informació sobre les biblioteques públiques a Europa.

Els seus objectius són:

  • Informar sobre l’estat actual de les biblioteques públiques a Europa
  • Inspirar un major desenvolupament dels serveis de les biblioteques
  • Identificar espais per a la cooperació en la nova Europa
  • Identificar els temes i les àrees de recerca i investigació futura
  • Donar suport al desenvolupament de polítiques per a una biblioteca europea coherent

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl seu origen es remunta a l’any 1999 amb la celebració d’una conferència de la UE sobre les biblioteques públiques, a Lisboa. Durant la conferència una sèrie d’experts de diversos països van acordar que intentarien organitzar una xarxa, la NAPLE. En aquella trobada hi van estar presents representants de Portugal, Espanya, Irlanda, França, Anglaterra, Noruega, Suècia, Finlàndia i Dinamarca. Es va considerar convenient crear una xarxa d’aquest tipus i estendre-la a un cercle molt més ampli amb la finalitat d’establir una plataforma que refermi el paper de les biblioteques públiques i impulsi el canvi social.

La idea és bona perquè hi ha alguns reptes que són comuns a tots els països, o, si més no, paral·lels, i per això mantenir un contacte més o menys periòdic a través d’aquest web pot resultar profitós.
A nosaltres, mestres responsables de biblioteques escolars, tot i que ens queda una mica allunyat del centre educatiu, ens pot anar bé veure què està passant a la resta de països europeus i segur que ens pot pistar i oferir idees de millora.
Si teniu un moment, feu una ullada al seu web i us trobareu amb apartats tan interesants com aquest en el que podeu veure que fan els infants i joves d’altres països com Portugal, Croàcia, Polònia, etc.

http://sisterlibrariesnaple.wordpress.com/

sister

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s