Nous temps, nous camins

cartellaraeDe l’1 al 4 de juliol se celebrarà la Segona Escola d’Estiu per a mestres organtizada per l’Associació ARAE. Es farà a Vic, a l’Escola Andersen.

Segons diu el programa “les persones que treballem en Educació tenim el repte d’oferir el millor de nosaltres mateixos dia rere dia. Els temps difícils que vivim, sens dubte ens conviden a reflexionar i a depurar la nostra pràctica, a optimitzar els nostres recursos professionals i personals, i a mantenir-nos fidels a la idea que l’Educació, quan és de qualitat, pot fer del nostre món un lloc millor”.

Hi haurà un curs anomenat “Contes per a la Vida (Educació Emocional, Creixement Personal)” que serà impartit per la Mercè Escardó, en Pep Duran i l’Eva Martínez.
Un altre curs sobre “Matemàtiques, geometria i càlcul”, el farà l’incombustible Maria Antònia Canals.
També “Aprendre d’Art” amb la Roser Caritx
I un final de festa espectacular amb la conferència oberta de Joan Domènech, mestre i autor del llibre “Elogi de l’Educació Lenta”, Ed. Graó.

Han tingut la gosadia de convidar-me per parlar de lectura. No he pogut negar-m’hi perquè compartir el curs amb l’Artur Noguerol no passa tots els dies. L’Artur Noguerol ha estat un dels referents de molts mestres, sempre molt vinculat a la renovació pedagògica.
Pel qui no el coneixeu us deixo unes reflexions seves en un vídeo que conté un conjunt de sketch per fomentar la discussió sobre certs prejudicis al voltant del plurilingüisme.

Podeu accedir al programa complet de les jornades clicant AQUÍ

4 pensaments sobre “Nous temps, nous camins

 1. Però que interessant… No tinc cap mena de dubte serà molt enriquidor i formador….m’encantaria assistir-hi però m’és impossible…espero poder veure’t en algun altre acte sobre la lectura. Felicitats per la teva feina altre cop!

  Una mestra en procés,

  Alba.

  • Hola Alba!
   Sí que serà interessant, sí. Sobretot servirà per compartir experiències. El mes de juliol és bàsic per a nosaltres, per formar-nos, per aprendre, per conèixer altres maneres de viure l’escola. Aquest estiu també estaré a la Jornada de biblioteques escolars de Manresa, el 26 de juny i a l’Escola d’Estiu que es celebra a Montserrat. També passaré, com no, alguns dies a l’escola d’estiu de Rosa Sensat. Sempre s’apren molt, malgrat el sentiment que, de vegades, tenim els mestres de dir: “bé, això que faig no és gran cosa, ho fa tothom…”
   Acaba bé el curs, mestra en procés.
   Jaume

   • Comparteixo totalment la teva opinió. Crec que la formació i les ganes d’aprendre són bàsiques en la feina de mestra però també en totes les altres professions. Els que ara comencem agraïm que es facin aquest tipus d’activitats per compartir experiències. Jo aquest estiu marxo a Irlanda a fer de cangur però sinó seria allà la primera 🙂
    El sentiment de dir que allò que tu fas no és gran cosa perquè ho fa tothom no crec que sigui el teu cas. Al contrari, sempre intentes innovar i fer coses noves així que, amb una visió optimista hauriem d’afirmar que tots intentem fer coses especials que no fa tothom 🙂 jeje

    Petons,

    Alba.

   • Hola novament Alba!
    Agraeixo les teves paraules.
    Desitjo que et vagi bé per Irlanda i aprenguis molt d’anglès. Si anessis el 16 de juny viuries l’experiència del Bloomday en la que tota la ciutat de Dublin es transforma per celebrar el dia que s’explica a la novel·la de Joyce “Ulisses” però imagino que encara seràs per aquí acabant el curs amb els teus alumnes.
    Endavant i fins aviat!
    Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s