La revista MiBiblioteca ara també en digital, lliure i gratuïta

Mibiblioteca 1El mes d’abril de 2005 va iniciar la seva aventura la revista MiBiblioteca. Fins al dia d’avui, i de la mà de Conchi Jiménez i Raul Cremades, han arribat a editar 32 revistes, quatre cada any. Des del primer número em van obrir les portes i he pogut col·laborar amb ells amb vint-i-cinc articles, alguns de la sèrie “la biblioteca escolar de principio a fin”, altres de l’actual secció “bibliotecas de película” i també amb alguns articles de reflexió i de presentació d’experiències.
Recordo que, al principi, em vaig mostrar escèptic i li vaig comentar a la Conchi que si arribàvem al número quatre ja podríem estar satisfets… i mira! els propers dies sortirà la número 33.
Ara han fet un pas més i han començat a digitalitzar i a difondre en accés obert i gratuit totes les revistes. Avui mateix ja es poden consultar complerts els primers quinze números, a través del repositorio Gredos de la Universidad de Salamanca http://gredos.usal.es. Es poden consultar els 320 articles que hi ha ens aquests primers 15 números i tenen la intenció d’anar ampliant i actualitzant periòdicament el fons.
Si voleu anar directament a Mi Biblioteca heu de buscar la secció Biblioteca Digital del repositori Gredos.
Per aquells que no esteu subscrits a la revista i teniu dificultats de localitzar-la en alguna biblioteca municipal, aquesta és una bona eina. A més, els articles estan tal com es van publicar, amb fotografies, referències, etc.
Crec que val pena fer-li una ullada, i si us interessa podeu deixar el vostre correu perquè us facin recordatoris cada vegada que s’ampliï el fons documental.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s