Otfried Preussler

otfried-preusslerL’escriptor alemany Otfried Preussler va morir el dia 18 de febrer a l’edat de 89 anys.
Va escriure llibres infantils mítics i que formen part dels clàssics de la literatura infantil, com ara “El bandido Saltodemata”, “La petita bruixa” o “Nosaltres, els de Vilaximpleta”. Preussler opinava que “Els nens són el públic més intel·ligent i millor que pugui desitjar un comptador d’històries”

Fa més de vint anys, quan s’estudiava l’EGB a l’escola, els alumnes de tercer brujael-bandido-saltodematatenien “la pequeña bruja” com una de les lectures obligatòries i recordo que ho disfrutaven molt. Algun curs també vam llegir les aventures de “El bandido Saltodemata”. No sé si ara els alumnes de tercer de primària podrien llegir aquests contes…
De tota manera, no estaria malament que els propers dies dediquem algunes estones a recordar aquest autor, el presentem als nostres alumnes i fem una lectura en veu alta del primer capítol, com a mínim.

Podeu llegir una breu biografia enllaçant amb la notícia apareguda el dia 21 de febrer al diari “El País”  

Va ser tanta la popularitat  d’aquests llibres (especialment “la pequeña bruja”) que fins i tot es van fer versions animades per a la televisió.

2 pensaments sobre “Otfried Preussler

  1. Grcies al teu escrit hem descobert que a la biblioteca tenim uns quans llibres de l’autor i no els tenim una mica oblidats, farem un esfor per recuperar-los. Mercs. Carme T.

    • Gràcies Carme. M’alegra que encara conserveu algun d’aquests llibres. Nosaltres tenim deu títols a la biblioteca però molts d’ells són de l’editorial Noguer i altres estan descatalogadíssims. Estem pensant d’etiquetar-los com a exclosos de préstec perquè ja comencen a ser “joies”. Bé, aquest és un altre debat, un etern debat sobre l’espurg, no?
      Seguim en contacte
      Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s