Ronda de llibres al Baix Llobregat

Els Serveis Educatius del Baix Llobregat-6, de la mà del nostre amic Jordi Dolcet, van iniciar el curs passat la primera edició d’una activitat de lectura anomenada RONDA DE LLIBRES.
Amb un pressupost migrat però amb molta il·lusió van ser capaços de convèncer un grapat d’escoles de la zona que es van implicar en la lectura.
Segons en Jordi Dolcet, Ronda de llibres és una activitat que fa seus dos dels objectius del Pla Nacional de la Lectura per a infants i joves que es recull en el Pla de Govern 2011-2014 de la Generalitat de Catalunya: millorar les competències lectores de l’alumnat i fomentar l’hàbit lector i el plaer per la lectura.
S’adreça als alumnes de 4t de primària de les escoles de Corbera de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i de Torrelles de Llobregat i compta amb la col•laboració dels ajuntaments de Corbera de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat i les biblioteques públiques d’aquestes poblacions.
Ronda de llibres és una competició entre grups-classe de les escoles participants, basada en la lectura de vuit llibres.
Funcionament de l’activitat
A la Ronda de llibres es proposa a cada grup-classe participant la lectura d’un lot de 8 llibres de temes i d’estils variats, escrits en català i castellà, els mateixos llibres per a tots els grups participants
La participació a la Ronda de llibres és col·lectiva, cada grup-classe ha de llegir la totalitat dels 8 llibres proposats. Cada alumne ha de llegir tants llibres com vulgui, no és obligatori que els llegeixi tots, però quants més llibres hagi llegit, més ajudarà al grup-classe a assolir l’objectiu d’arribar a la final.
Després de llegir els llibres, cada grup-classe ha de preparar 4 preguntes sobre cadascun dels 8 llibres, preguntes que aniran dirigides a les classes amb les quals jugaran, i que seran les preguntes que es faran a les sessions competitives del mes de maig.
La Ronda de llibres s’estructura en successives eliminatòries entre els grups-classe de les escoles participants. A les eliminatòries es faran les preguntes proposades des de cadascun dels grups-classe.
Tota la informació la podeu trobar a http://reporteducacio.cat/archives/tag/ronda-de-llibres

Si voleu més informació també us podeu posar en contacte amb en Jordi Dolcet, al Servei Educatiu Baix Llobregat-6
www.reporteducacio.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s