Amics de la talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap

Que «la tapeta que volia saber qui li havia fet allò al cap» és un conte que té l’èxit assegurat amb els infants, ja ho sabia.
Que al seu darrera hi ha un ensenyament, també. Alguns hi veuen tenacitat, d’altres curiositat, d’altres venjança, etc.
Que en Wolf Erlbruch és un gran il·lustrador també ho coneixem (n’havíem parlat a la secció l’Il·lustrador del mes, el juny del 2014)
Però que l’amic Carles Ferrer té uns quants exemplars en diferents idiomes, això ja no és tan sabut. En Carles Ferrer, lletraferit amant de l’Hospitalet i de la seva gent i la seva història, és un dels impulsors d’accions literàries singulars com la llibreria Perutxo, les tertúlies que organitza el col·lectiu tres quarts per cinc quarts o el club de lectura en veu alta per a gent gran i normalment el podeu trobar a la primera planta de la biblioteca Tecla Sala envoltat de fulletons, post-its i llibres de tota mena.

Conec en Carles des de fa més de trenta anys i sovint hem anat coincidint en diversos esdeveniments hospitalencs i crec que puc entendre perquè aquesta dèria per la tapeta, però això ho deixo per a un altre dia, no fos cas…

Ara, que els exemplars dels que disposa ja són una veritable col·lecció (en calen més de setze per ser considerada com a tal) ens comparteix tot el que la talpeta li ha aportat i ho fa en petites pinzellades que periòdicament anirà publicant al web que ha creat.
Estaré atent al que explica i segur que, més d’un, acabarem fent-nos “fans” de la tapeta.

Si voleu fer una ullada al que explica, entreu a https://amicsdelatalpeta.wordpress.com/

 

 

2 pensaments sobre “Amics de la talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap

 1. Jaume, et faré arribar el carnet (molt exclusiu, fins ara) d’ “Amics de la talpeta” personalitzat. Te’l mereixes a bastament. Un plaer aparèixer a la pàgina d’invitació a la lectura. I encantat de ser una veritable col·lecció (calen més de 16?!!). Acabo d’incorporar els exemplars 18 i 19. I tinc el 20è a tocar. 🙂
  Per cert, tinc la sospita que el meu descobriment de la talpeta va ser cosa teva… Una abraçada 😉

  • Carles, company!
   Si, per ser considerada col·lecció (del que sigui) calen setze exemplars (o això diuen els qui en saben).
   Òstres, si em fas arribar el carnet d’Amic de la talpeta, t’explicaré una història ben curiosa que em va passar amb aquest llibre i (ho de buscar) però crec que encara guardo un objecte relacionat que t’agradarà incorporar a la teva col·lecció. En correu a part et passaré un parell de contactes de la Kalandraka perquè crec que haurien d’estar al cas del que tenim in mente (de moment, secret) i és possible que ens puguin facilitar les planxes de la impremta i ajudar en la futura exposició i trobada dels “amics de la talpeta”… però ja m’estic avançant.
   Has tingut notícia d’en Werner Holzwarth i/o d’en Wolf Erlbruch? Crec que els hauries de contactar.
   Continuem!
   Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s