Llibres a dos euros, pel foment de la lectura

En Luís Soriano és conegut per la seva tasca al davant de la seva biblioteca itinerant «Biblioburro» que distribueix llibres a lloms dels seus rucs, Alfa i Beto. Fa més de vint anys que reparteix alegries a Colòmbia i altres països.
Un altre personatge singular és en José Alberto Gutiérrez, un treballador del servei de recollida d’escombraries de Bogotà que va apartant els llibres que es llencen a la basura i els porta a casa seva on ha format una biblioteca de més de vint mil llibres que regala als veïns.
L’organització “Bibliothèques sans frontières” (biblioteques sense fronteres) distribueix en zones en conflicte una biblioteca formada per diverses caixes, resistents a l’aigua, duradores, dissenyada per ser embalada en palets i enviada a camps de refugiats.
I així podríem anar anomenant persones i entitats que creuen en el valor de la paraula escrita com a transformadora del nostre món.
He tingut la sort de conèixer i conversar una estoneta amb una d’aquestes ànimes generoses, la Isabel López, que està al capdavant d’un projecte anomenat “Un pas de llibre” que té com a objectiu el foment de lectura.
La Isabel, que és mestra, després d’una estada llarga a París es va plantejar posar en marxa quelcom relacionat amb la lectura i a favor de la literatura infantil. Tenia clar que no volia que el preu fos un impediment i els llibres que distribueixen costen només 2 euros l’exemplar.
Em va dir que ara estaven en fase expansiva. De moment només tenen quatre llibres editats (Els músics de Bremen, En Quixot de la Manxa, Grans somiadors i Contes i faules de tota la vida) i quatre més en preparació i que estaven visitant organismes i entitats amb diferent resultat. Des de qui acull la iniciativa amb entusiasme (El Govern d’Andorra ha comprat exemplars d’Un pas de llibre perquè cada escola del Principat pugui decidir si els utilitza o no a les seves aules. La Bressola també ha mostrat interès pel projecte, igual que la direcció general d’Innovació i Comunitat Educativa del Govern de les Illes Balears) fins a qui directament s’excusa dient que no interessa.
Per aconseguir els llibres cal posar –se en contacte a través de la pàgina web o mitjançant el correu electrònic unpasdellibre@gmail.com
Els llibres són de mida butxaca amb lletra gran que ajuda a passar pàgines; tenen 96 pàgines i inclouen il·lustracions.
Algunes frases del reportatge que li van dedicar en Josep Pastells, el mes d’abril al diari Ara:
«Actualment, la impulsora d’Un pas de llibre realitza un voluntariat de lectura, dins del programa Lecxit, a l’Escola Drassanes de Barcelona. “És una escola on hi ha molts alumnes de famílies immigrades i això m’ha fet pensar que nens amb pocs recursos també es podrien beneficiar del nostre projecte pedagògic gràcies a donacions de sobrants de cada partida a escoles o centres cívics”, apunta. D’aquesta manera, afegeix, “ Un pas de llibre cooperarà activament en causes socials.Fins ara tot indica que va pel bon camí. Són tres exemples que demostren que aquesta tasca té un bon sentit i pot tenir una bona trajectòria”, opina la mestra barcelonina.»

Si voleu conèixer una mica més el projecte i/o contactar amb la Isabel només cal anar a:
http://unpasdellibre.wixsite.com/unpasdellibre

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s