Al aire libro

El passat dissabte es va celebrar a Barcelona el dia sense cotxes i passejant pels carrers vaig recordar una acció que es va celebrar l’estiu passat a 75 ciutats del món. Es deia AL AIRE LIBRO i vaig pensar que era un bon moment per convocar a la parentela en algun dels carrers tallats al trànsit per fer quelcom similar. Crec que li enviaré la proposta a l’alcaldessa per a la propera edició perquè ho veig realitzable, divertit i reivindicatiu.

al aire libro 2

Foto extreta del web de la Biblioteca Nacional de Colombia

AL AIRE LIBRO és una acció poètica que vaig conèixer a través d’en Kepa Osoro i consisteix en reunir a tota la gent que hi vulgui acudir a un carrer cèntric i transitat de la ciutat per compartir lectures.  Ho podeu veure en el vídeo següent:

https://youtu.be/OTOXhnIOdBM

L’estiu passat l’acció la van impulsar les entitats  Saraswati-Arts Integrades i la Biblioteca Nacional de Colombia amb la intenció de generar comunitats de lectors a través de la “ocupació” d’espais públics en què els participants poden gaudir d’una sessió de lectura silenciosa.

Segons Zaida Ayala Melo i Liliana Moreno Muñoz, Directores Artístiques de Sarawasti- Arts integrades:

Al aire Libro és una iniciativa que pretén reunir diversos sectors de la població, entitats interessades en la promoció de lectura, biblioteques, estudiants dels diferents programes de literatura , escriptors, artistes de diverses disciplines i amants de la literatura en general, per celebrar l’experiència literària i contribuir a la transformació de la percepció que té el ciutadà comú sobre l’acció de llegir literatura.

Al-Aire-Libro-Chaco

Foto extreta de “Territorio cultural”

Aquí es va celebrar a la ciutat d’Eivissa.

El vídeo que ve a continuació també ho il·lustra prou bé.

https://youtu.be/m624VAqqiCM

La informació d’aquesta entrada l’he trobat al web de la Biblioteca Nacional de Colombia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s