Al aire libro

El passat dissabte es va celebrar a Barcelona el dia sense cotxes i passejant pels carrers vaig recordar una acció que es va celebrar l’estiu passat a 75 ciutats del món. Es deia AL AIRE LIBRO i vaig pensar que era un bon moment per convocar a la parentela en algun dels carrers tallats al trànsit per fer quelcom similar. Crec que li enviaré la proposta a l’alcaldessa per a la propera edició perquè ho veig realitzable, divertit i reivindicatiu.

al aire libro 2

Foto extreta del web de la Biblioteca Nacional de Colombia

AL AIRE LIBRO és una acció poètica que vaig conèixer a través d’en Kepa Osoro i consisteix en reunir a tota la gent que hi vulgui acudir a un carrer cèntric i transitat de la ciutat per compartir lectures.  Ho podeu veure en el vídeo següent:

https://youtu.be/OTOXhnIOdBM

L’estiu passat l’acció la van impulsar les entitats  Saraswati-Arts Integrades i la Biblioteca Nacional de Colombia amb la intenció de generar comunitats de lectors a través de la “ocupació” d’espais públics en què els participants poden gaudir d’una sessió de lectura silenciosa.

Segons Zaida Ayala Melo i Liliana Moreno Muñoz, Directores Artístiques de Sarawasti- Arts integrades:

Al aire Libro és una iniciativa que pretén reunir diversos sectors de la població, entitats interessades en la promoció de lectura, biblioteques, estudiants dels diferents programes de literatura , escriptors, artistes de diverses disciplines i amants de la literatura en general, per celebrar l’experiència literària i contribuir a la transformació de la percepció que té el ciutadà comú sobre l’acció de llegir literatura.

Al-Aire-Libro-Chaco

Foto extreta de “Territorio cultural”

Aquí es va celebrar a la ciutat d’Eivissa.

El vídeo que ve a continuació també ho il·lustra prou bé.

https://youtu.be/m624VAqqiCM

La informació d’aquesta entrada l’he trobat al web de la Biblioteca Nacional de Colombia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s