Tropismes

DSC01880Ja torno a ser a Barcelona, després d’un nou viatge (i van…) a Brussel·les. Normalment, en aquestes visites, dediquem una tarda a visitar una llibreria. Tinc les meves favorites (The Wolf, Le rat conteur i Filigranes) però en aquesta ocasió i gràcies a la recomanació d’un bon amic, l’Àlex Cossials, ens vam aventurar a entrar a Tropismes.
No cal ni dir que entrar en una llibreria et fa bategar el cor una mica més de pressa. És un plaer, gairebé una intoxicació, veure’t envoltat de milers de llibres, cadascun amb una història que contar, amb secrets reservats per a tu, aventures per descobrir.
Entres, fas una mirada al teu voltant, flaires l’olor dels llibres nous, passeges, toques una portada, agafes un llibre que t’està cridant, fulleges les seves pàgines o llegeixes la contraportada, el tornes a mirar i, potser, només potser, el llibre et parla i et demana que l’adoptis. I tu no et pots resistir.
La calma, la tranquil·litat que s’hi respira, facilita aquest encontre que té molt d’enamorament. Llavors penses en tot el que et perds quan les presses del dia a dia t’empenyen a fer una compra a través d’alguna plataforma tipus Amazon, la casa del libro, etc. I també penses en les llibreries que es tanquen massa sovint (al menys a Barcelona) i et fa pena perquè és com si el tancament d’aquest llocs per somiar deixessin la ciutat més buida, més impersonal, més com totes les altres megalòpolis. Ciutats uniformes, sense encant, gairebé vulgars…
aprendreCom us deia, vam entrar a Tropismes a la recerca de descobertes atzaroses però també amb la idea clara de trobar els llibres de la Mélanie Rutten, una autora belga de qui ja havíem llegit l’únic llibre publicar a casa nostra Aprendre a viure junts (Blume) i ens havia encantat. I els vam trobar i vam xalar de valent… tant que, d’ací uns dies faré una entrada a la secció l’il·lustrador del mes on us faré cinc cèntims del perquè s’ha de seguir a aquesta autora.
Fins llavors, us deixo amb un parell dels seus dibuixos.

oko1 rutten 3

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s