L’equip GRETEL (Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona), coordinat per la doctora Teresa Colomer té com a principal objectiu de recerca l’ús dels llibres infantils i juvenils per als aprenentatges literaris a l’escola obligatòria.
Organitzen i participen de nombrosos esdeveniments i ara han programat unes interessants jornades els propers divendres 3 i dissabte 4 d’octubre per tractar sobre les noves transformacions que suposa la producció digital.
En aquest Simposio s’oferiran els resultats de la recerca en aquest àmbit i es facilitaran eines concretes d’intervenció que ajudin en la millora de la tasca educativa.
En el programa del Simposi hi haurà conferències, però també presentacions de comunicacions d’uns vint minuts cadascuna, on hi haurà un ventall d’idees i experiències molt ampli.
De les conferències, a més de les de Mireia Manresa i Laura Borràs, que seran magnífiques com sempre, crec que val pena destacar l’oportunitat de seguir aquestes altres tres:
Conferència de Junko Yokota: Analyzing Features of Picture Books in the Digital World
Conferència de Bettina Kümmerling- Meibauer: The Child Writes Back. How the new social media challenge traditional views on children’s literatura
Conferència de Kate Pullinger: Inanimate Alice – How We Accidentally Created a Digital Story for Schools.
El Simposi tindrà lloc a la Casa de Convalescència – UAB, St. Antoni Maria Claret, 171, 08041 Barcelona, edifici modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Tota la informació (programa, inscripcions, etc.) la podeu trobar a l’adreça: