Ernest et Célestine – la pel·lícula

Ernest i Celestine cartell pel·lículaL’Ernest i la Célestine són uns personatges que van formar part dels contes que explicavem a les acaballes de la dècada dels vuitanta i als anys noranta. Ara, amb un guió elaborat per Daniel Pennac, s’ha fet una pel·lícula de dibuixos animats que recrea les seves aventures. L’he pogut veure aquests dies, m’ha produït una sensació de “revival” vintage molt agradable i m’ha fet pensar que potser l’hauríem d’incloure en allò que anomenem “els clàssics” de la literatura infantil, al costat de la Beatrix Potter, en Maurice Sendak o en Tomi Ungerer, per exemple.

L’autora d’aquesta sèrie de llibres sobre l’ós i la rateta es deia Monique Martin, però signava els llibres com a Gabrielle Vincent (nom que va triar pensant en els noms dels seus avis). Va ser escriptora i il•lustradora de les seves obres. Va néixer a Brussel·les el 1928 i allà mateix va morir l’any 2000.
Els àlbums de l’Ernest i la Célestine estan pintats amb aquarel·les, i les imatges són molt dolces.
Si no coneixeu els llibres us en faig cinc cèntims: Els llibres d’Ernest i Célestine van ser editats entre 1981 i 2000. Es representa la vida quotidiana de l’Ernest, un ós i la Célestine, una rateta, dos animals que viuen junts. Hi ha gairebé trenta àlbums d’aquesta simpàtica parella.

Ernest-Célestine-02La pel·lícula que comentem explica la vida d’un ós que sempre ha somiat en ser músic i poeta de prestigi, però que es dedica a fer el músic i pallasso ambulant pels carrers, per sobreviure. Un dia troba en un contenidor a la Célestine i l’acaba convertint en la seva gran amiga. Però la Célestine és una rateta orfe, i en el món dels óssos no es veu bé aquesta amistat . Els dos protagonistes han de portar la seva amistat d’una forma clandestina i perseguida que els durà a viure nombroses aventures.

un dia un perroA banda de l’Ernest i la Celestina, la Monique Martin va fer el llibre que probablement és la seva obra mestra, una joia anomenana “Un dia, un gos” on ens mostra la història d’un gos abandonat a la carretera pel seu amo.

Si voleu saber més coses d’aquesta autora podeu entrar al web de l’associació belga “Fundation Monique Martin” que té com a objectiu promoure el seu treball a tot el món.
Adreça: http://www.fondation-monique-martin.be/

També podeu seguir les aventis de la Celestine i l’Ernest entrant al seu FACEBOOK:

https://www.facebook.com/ErnestEtCelestine

Els seus llibres que es poden trobar en català o castellà:

ernesto-y-celestina 3

La petita marioneta (2002)
Editorial Zendrera Zariquiey, S.A.

Un día, un gos (2004)
Editorial/es: Editorial Zendrera Zariquiey, S.A.

gabrielle-Vincent...ernest-celestine-at-the-circusErnesto y Celestina. Músicos de la calle (2008)
Mare Nostrum Comunicación, S.A.

Ernesto y Celestina. Han perdido a Simeón (2008)
Mare Nostrum Comunicación, S.A.

Ernesto y Celestina. Van al fotógrafo (2008)
Mare Nostrum Comunicación, S.A.

Ernesto y Celestina. Van de picnic (2008)
Mare Nostrum Comunicación, S.A.

navidad-cesar-ernestinaCésar y Ernestina : la banda (1991)
Ediciones Altea

César y Ernestina : El susto (1988)
Ediciones Altea

César y Ernestina : La taza rota (1986)
Ediciones Altea

César y Ernestina : la colcha (1986)
Ediciones Altea

César y Ernestina van de pic-nic (1982)
Editorial Timun Mas, S.A.

Navidad con César y Ernestina (1993)
Ediciones Altea

El tràiler de la pel·lícula:

Un fragment

Un pensament sobre “Ernest et Célestine – la pel·lícula

  1. Retroenllaç: Ernest i Celestina, músics de carrer – La invitació a la lectura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s