El silenci de la garsa (le silence du heron)

DSC07719Aprofitant aquests dies de vacances de Setmana Santa, l’estada habitual a Brussel·les m’ha permès tornar a visitar un parell de magnífiques llibreries. Una és Filigranes (potser la més gran i més completa) i l’altra especialitzada en literatura infantil i juvenil és Le Wolf (a tocar de la Grand Place).

En aquesta darrera, normalment tenen un espai d’exposició d’originals. Ara mateix tenen alguns dels gravats que es van fer servir per al llibre “le silenci du heron”.

DSC07726M’ha encantat conèixer aquesta manera de fer de Caribaï, l’artista japonesa que amb una tècnica zen, treballa les il·lustracions. Ella fa servir una tècnica de gravat sobre fusta i per imprimir cada imatge necessita paper de màxima qualitat i al voltant de quatre o cinc plaques per a cada imatge. A més, cada planxa de fusta només s’imprimeix en un color que després s’ha de deixar assecar durant una setmana pels olis de la pintura. O sigui que ha necessitat onze mesos per obtenir les il·lustracions, a quatricomia.

DSC07727

 

DSC07720Llàstima que quan mires el llibre i el compares amb l’original trobés en falta una mica més de precisió per part dels impressors perquè alguns colors no fan honor als originals.
El silenci de la garsa és un cant a la calma i a la bellesa d’una garsa que viu a tocar del riu i que s’enlaira per fer el seu vol diari.

Si teniu oportunitat de viatjar a Brusel·les no deixeu de visitar Le Wolf. Val la pena l’espai i val la pena veure quins seran els llibres que d’ací a uns mesos podrem llegir en català (si és que els tradueixen).

DSC07723

DSC07722

DSC07721

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s