Casa del Lector

Casa-del-lector-01A Madrid hi ha un centre cultural anomenat CASA DEL LECTOR, que depèn de la Fundación German Sánchez Ruipérez. Segons el seu ideari, tenen en els lectors i la lectura els seus protagonistes fonamentals. Es tracta d’un espai on s’experimenta amb la lectura, les seves noves manifestacions, la seva promoció, la formació dels seus intermediaris, etc.
És un espai que afavoreix la trobada del públic en general i el món professional. L’adult, el jove i el nen. La paraula, la imatge, l’art.
S’hi fan exposicions, conferències, cursos formatius, tallers de creació, cicles de música, cinema, arts escèniques i moltes altres propostes encaminades a aconseguir fer lectors que comprenguin, valorin, assimilin, comparteixin i interpretin el món, la societat i el seu temps de lectura.
L’escriptor i exministre de Cultura, César Antonio Molina, n’és el director des del juliol de 2010, any en que va començar a funcionar el centre.
Amb una superfície total superior als vuit mil metres quadrats, Casa del Lector ocupa l’antic espai que era el Matadero de Madrid.
Vist des de la distància fa una certa enveja perquè és una idea que sempre hem pensat que ens aniria molt bé aquí a casa nostra. Però perquè això sigui possible cal una inversió econòmica molt forta i gent que hi cregui. Ara que es parla de micromecenatges, potser estaria bé un megacenatge per aplegar en un lloc comú la quantitat d’iniciatives que es fan al voltant de la lectura.
766-birgit_secuencia_portada_620A mitjans de desembre m’han convidat a fer un curs (taller) de quinze hores sobre biblioteques escolars. No cal ni dir-ho que estaré encantat de compartir aquells dies amb els companys de Madrid i rodalies. Segons m’han dit, la inscripció s’ha hagut d’ampliar i això em posa una mica de pressió.
Si voleu conèixer Casa del Lector, cliqueu AQUÍ.
I si voleu veure el contingut del curs que impartiré només cal entrar AQUÍ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s