El meu nom no és Irina

La nova col·lecció TRENCADÍS de l’editorial Andana comença molt potent. El primer llibre és una novel·la per a joves que es titula El meu nom no és Irina. L’autor és Xavier Aliaga.

escanear0002La novel·la (179 pàgines) presenta una etapa de la vida d’en Nèstor, un noi que viu en un poble, Vila-roglet, va a l’institut, es relaciona amb els companys i companyes, juga a futbol i sobretot, sobretot, escriu. Li agrada escriure i inventar-se històries.

El llibre, escrit en primera persona, es llegeix amb interès perquè els personatges són reconeixibles, l’autor es val d’un vocabulari fluid i sembla com si t’estigués explicant una aventi de viva veu.

La trama es centra en la vida del noi i dels seus pensaments. S’intercalen alguns dels contes que escriu i ens va explicant (metaliteratura) com va dissenyant els personatges, l’acció i els finals. Una de les històries és de ciència ficció (a l’estil Blade Runner, com li comenta un autor amic) i l’altra està centrada en l’època medieval (cavallers, princeses, etc.).

També es va seguint amb interès les peripècies de la família d’en Nèstor, els encontres i desencontres amb els pares i la germana,  però la més potent de les històries és la de l’Irina, la noia russa que arriba al seu l’institut i exerceix sobre el xicot una extraordinària fascinació. T’enganxa fins al final.

Crec que és una molt bona lectura per ser llegida a l’Institut. Primer perquè obre un ventall de possibilitats de conversa (les referències a Anna Karènina segur que ens porten a pensar en l’elegància de l’eriçó) i d’accions d’escriptura i segon, perquè segur que s’ho passaran bé llegint (i al final, és del que es tracta).

Una menció al bon gust i la presentació física d’aquesta obra. Tot està molt cuidat, des de la portada, passant pel booktrailer, la tipografia i sobretot la sorpresa final que hi ha a la guarda posterior (convé fer cas a la recomanació de no obrir fins que s’hagi acabat de llegir el llibre).

Molt recomanable. Us deixo el booktrailer a continuació.

Aprofito per adjuntar les recomanacions de lectures per a l’estiu que ha fet l’equip de bibliotecaris i bibliotecàries de l’Hospitalet.

Recomanacionsperainfants

Recomanacionsperajoves

Recomanacionsperaadults

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s