«Capità Lluc», a la recerca del mar

S’acaba el curs i el mestre de l’escola de Vila-remota de Dalt s’acomiada dels seus alumnes i els explica que anirà a casa seva, a Sant Cargol de Mar, un poble que està molt i molt lluny, a tocar del mar. Els infants del poble no han estat mai al mar i, malgrat les indicacions dels pares que estan molt enfeinats, se les empescaran per fabricar-se un vehicle i iniciaran una aventura que els hauria de portar fins al mar però, és clar, el camí està ple de dificultats i algun que altre perill. A més, no són els únics que volen arribar al mar perquè els nois i noies de Vila-remota de Baix han tingut a idea semblant.


Amb aquesta història d’aventures, en Carles Sala, va ser mereixedors del Premi Folch i Torres. És una novel·la ideal per als infants de cicle mitjà i que es llegeix amb interès. Els personatges estan ben triats i cadascú aporta les seves fortaleses per aconseguir arribar allà on el camí toca l‘aigua del mar.

El protagonista que dona nom al títol és qui s’encarrega d’escriure el diari de bord i és qui narra en primera persona aquesta aventura de colla d’amics. Els companys d’en Lluc desprenen bonhomia i positivisme, qualitats que són d’agrair en aquests temps competitius. Són personatges simpàtics i divertits que faran passar una molt bona estona als lectors, petits i grans.

Una novel·la atemporal que tindrà força recorregut, crec. Està ben escrita, els capítols curts i el ritme narratiu, juntament amb les il·lustracions amables d’en Subi són un bon regal per llegir aquest estiu, com fa el mestre Distret, a prop de la platja, o a l’ombra d’un arbre.

LES DADES:
Títol: Capità Lluc
Autor: Carles Sala
Il·lustrador: Subi
Editorial: laGalera
Pàgines: 152
Barcelona: 2022

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s