«Sunakay» a l’Ofici d’Educar

Ahir, diumenge, als “Llibres per somiar” vam presenta “Sunakay”, de Meritxell Martí i Xavier Salomó, un àlbum preciós que han trigat 3 anys a fer, multipremiat i que és una oda als nostres mars i a la necessitat de protegir el planeta. El llibre parla d’un fenomen: l’acumulació de plàstics que formen illes al mar.
Narra la història èpica de dues germanes, la Sunan i la Kay, que expliquen el seu dia en aquest mar de plàstics on cerquen objectes per canviar-los per menjar. Un dia troben un rellotge d’or, i el canvien per…

Aquesta és la pregunta del concurs:

Per quin objecte canvien el rellotge d’or?

Envieu les respostes a loficideducar@ccma.cat. Teniu temps fins diumenge 26 de juny.

I a l’anterior concurs, va resultar guanyadora la Sara que s’emporta el llibre “El cant del cigne”. L’enhorabona.

Podeu sentir el podcast clicant a:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/sunakay-de-meritxell-marti-i-xavier-salomo/audio/1138589/

En el mateix programa es va parlar d’un tema d’actualitat. La conversa va ser amb en Joan Mena, diputat d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats. És fill d’immigrants a Sabadell, que van lluitar pel català a l’escola, i fill també de la immersió que l’ha fet bilingüe. És filòleg, professor de llengua i literatura castellanes, i tot i que és castellanoparlant defensa a capa i espasa el sistema d’immersió al llibre “No parlaràs mai un bon català, les mentides sobre la immersió lingüística” (editorial Eumo). També van opinar sobre el tema, l’Helena Díaz, filla també de la immersió, i mare de P5 de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, on, a petició d’una sola família, els han obligat a aplicar la sentència del 25% de classes en castellà.
El podcast del programa:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/no-parlaras-mai-un-bon-catala-les-mentides-sobre-la-immersio-linguistica/audio/1138591/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s