Anna Llenas, la il·lustradora del mes (novembre 2015)

anna-llenasFa unes setmanes vaig tenir la sort de compartir unes sessions de narració de contes amb els alumnes de les escoles de Fuensaldaña, Mucientes i Cigales, a la província de Valladolid. Les dues primeres són escoles rurals, amb pocs alumnes. Em van deixar passejar per les classes explicant contes i vaig veure com tenien organitzat el racó de biblioteca a l’aula.
Quina no va ser la meva sorpresa quan vaig veure a totes les aules, el llibre de l’Anna Llenas “El monstruo de colores” amb el seu corresponent peluix. Em va fer pensar en com arriben els llibres a mans dels mestres i l’acceptació per part dels alumnes.
En el cas de El monstre de colors la seva presència venia donada perquè a les respectives escoles estaven fent un treball sobre les emocions i aquest és un llibre genial per als alumnes de cicle infantil i cicle inicial perquè explica de forma molt planera i molt visual els diferents estats d’ànim i és una bona manera d’introduir les vuit emocions bàsiques.
Uns dies més tard, l’Aina, una companya mestra de la Garriga, em feia la recomanació d’incloure l’Anna Llenas com a il·lustradora del mes.
Tanta coincidència no podia deixar-la passar.
No conec personalment a l’Anna Llenas però sí tinc alguns dels llibres que ha il·lustrat. L’últim que vaig comprar va ser el pop-up del monstre, precisament.
Ara he sabut que, recentment, l’editorial Bárbara Fiore ha publicat el seu darrer treball “El Buit”, un llibre que fa molt bona pinta.
No puc explicar gaire de la seva vida però recomano una entrevista que li van fer els de “l’elefant trompeta” i que ens dóna pistes d’aquesta jove il·lustradora. La podeu llegir clicant AQUÍ.
Alguns dels llibres que ha il·lustrar l’Anna Llenas, fins ara, són:
El buit, un llibre que ens parla de la resiliència, o la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit.

T’estimo (quasi sempre) narra la història d’en Lolo i la Rita que són molt diferents i de com acceptar les diferències. Un conte per a nens i grans que convida a la comprensió d’allò que ens fa diferents, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.t'estimo

Diario de las Emociones ens explica com aprendre a identificar les pròpies emocions, reconèixer-les i expressar-les d’una manera lúdica, pràctica, divertida i creativa. A través d’una sèrie d’exercicis proposa alliberar la creativitat, canalitzar les emocions negatives i potenciar les positives, augmentant així el benestar i el coneixement d’un mateix.

El Monstre de Colors El Monstre de colors no sap ben bé que li passa. S’ha fet un embolic amb les emocions i ara li toca desfer-lo. Una història senzilla però molt emotiva.


Si yo fuera un gato
– ¿Qué pasaría si fueras un gato?
– Si yo fuera un gato…si yo fuera
La resposta a la pregunta amb que comença la narració ens obre un ventall de divertides possibilitats. Podeu veure el resum que ha fet  OQO ediciones, clicant AQUÍ. 
solEl Sol fa tard
El Sol és el primer a llevar-se als matins i donar començament al dia. Però un matí es queda adormit i es desperta més tard que de costum … Haurà d’espabilar si vol que es faci de dia i que tot torni la normalitat. Se’n sortirà?
Què et passa, Miola? Miola es una gatita que se enfada… ¿Pero qué le pasa? Este libro es para los más pequeños. Expone una idea muy simple: la emoción del enfado, para que los pequeños también se la reconozcan en sí mismos.que-et-passa-miola

Més informació al web de la il·lustradora: http://www.annallenas.com

I al seu blog:  https://annallenas.wordpress.com

Les imatges d’aquesta entrada estan extretes del web i del blog de l’autora.

vinilos-cuento-caparucita-roja-Anna-Llenas-chulakids-ropa-infantil-chula1

 

5 pensaments sobre “Anna Llenas, la il·lustradora del mes (novembre 2015)

  • Moltes gràcies a tu, Anna, per la teva dedicació a la literatura infantil.
   El que explico de Valladolid és ben cert i, a més, ho he pogut comprovar en altres llocs on he anat a fer formació. En moltes biblioteques escolars tenen el llibre del Monstre en lloc preferent i em consta que els infants se l’estimen força. Ja pots estar contenta.
   D’ací uns dies faré la llista de recomanats de Nadal i encabiré el nou “El buit”. Si algun dia coincidim en algun “evento” passaré a saludar-te i a identificar-me. M’encantarà conversar amb tu una estoneta.
   Una abraçada i no paris de dibuixar.
   Jaume Centelles

 1. Retroenllaç: Jornada literatura infantil i creixement emocional – La invitació a la lectura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s