Dibuixos secrets amagats a les pàgines dels llibres

foreedge 2Des de fa molts segles (des del X) alguns editors d’edicions de luxe han volgut ampliar la bellesa dels seus llibres afegint o amagant alguns secrets. Una tècnica genial que consistia en incloure gravats, pintures o dibuixos què, fins i tot estan a la vista, no es podien veure si no es feia un lleuger moviment als fulls. És a dir, que les imatges només poden ser vistes quan les pàgines, en conjunt, són pressionades de manera específica.
Al segle XVIII, i sobretot al XIX, van començar a aparèixer veritables obres d’art. Una de les persones que més en sap del tema és Colleen Theisen, que treballa als Arxius de la Universitat d’Iowa i ha publicat recentment alguns fantàstics exemples de pintures amagades en llibres del segle XIX. Són pintures que estan ocultes a la vora davantera dels llibres. Les podeu veure a l’enllaç següent:

http://laughingsquid.com/19th-century-fore-edge-paintings-are-hidden-on-the-pages-of-a-book/

Més a prop, a Anglaterra, i des del 1970 Martin Frost també es dedica a crear aquestes joies. El seu web explica tot el procés de com es pot fer, i afegeix nombrosos exemples com els que hi ha en aquesta entrada.
Una pràctica ben curiosa que em recorda les famoses “xuletes” que amb tanta dedicació els estudiants s’entesten a fabricar amb l’esperança que no els enxampin. I també una bona idea per iniciar-se en la pràctica d’aquesta tècnica amb els llibres que van a l’espurg.

Web de Martin Frost AQUÍ

Alguns exemples més:


frankenstein foreedge

foreedge alicia

SherlockHolmes

Un pensament sobre “Dibuixos secrets amagats a les pàgines dels llibres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s