Lectyo, xarxa social de lectura

lectyoLectyo és el nou  punt de trobada per a professionals i amants del llibre.
La Fundación Germán Sánchez Ruipérez va crear fa uns pocs mesos Lectyo.com, una xarxa digital en què es relacionen els professionals de la lectura i els llibres, així com qualsevol persona apassionada per llegir i que vulgui compartir les seves idees i opinions.
Lectyo.com és com una mena de Facebook especialitzat, un lloc en el qual entrar en contacte amb persones relacionades amb el món de la lectura i xerrar i debatre sobre tot allò que té a veure amb els llibres i la lectura.
lectyo 2Durant els tres mesos en què aquesta xarxa va funcionar en període de proves, gairebé dues mil persones d’Espanya , Portugal i Llatinoamèrica (bibliotecaris, 17%; editors, 15% ; il•lustradors, 12% ; llibreters , 11% i mestres , 7% ) es van registrar i van començar a compartir continguts i opinions. Però el fenomen sembla que comença a créixer de manera intensa i ara ja són més de 20.000 les persones inscrites.
El registre en Lectyo.com és completament gratuït i permet publicar idees, notícies, imatges o vídeos, comentar les publicacions dels altres, descarregar ebooks sobre biblioteques, edició digital, llibreries, il·lustració i altres temes que s’aniran incorporant. Així mateix hi ha una secció de notícies i , un dels punts forts d’aquesta nova xarxa , una sèrie de grups de debat (“tertúlies ” en diuen ) que es van creant gradualment , sobre temes concrets : il·lustració , literatura de viatges o de promoció de la lectura per a famílies, clubs de lectura virtuals, etc.
jaume centellesJo m’hi vaig incorporar fa un parell de mesos (aeropostale) i no he tingut gaire temps de revisar tot el que es cou allà dins. Potser la crítica que es podria fer és, precisament, que la informació que es genera és tanta que pot arribar a “agobiar”.
Si esteu interessats en compartir opinions i estar al dia de tot el que envolta el món de la lectura, aquest és un bon lloc.

4 pensaments sobre “Lectyo, xarxa social de lectura

  • Hola Asun!
   La foto és de l’estiu, època de desconnexió i de vacances.
   Gràcies per incriure’t al Lectyo. Ja veuràs com ho disfrutes.
   Abraçada
   Jaume

 1. Hola Jaume,
  Te vaig escoltar i vaig passar molt de gust l’any passat a les Jornades d’animació on vas intervenir a Mallorca, Sa Màniga, convidat per la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca.
  M’he registrat a Lectyco. Gràcies per la informació, Encara no he vist molt del seu funcionament… aniré observant.
  Un saludet

  • Hola companya!
   gràcies pels comentaris.
   Si pots fes-te seguidora d’en Kepa Osoro, un “crack”. El busques a Lectyo.
   M’ho vaig passar motl bé a Mallorca.
   Una abraçada
   Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s