El Petit Príncep fa 70 anys

logo_70ansLa literatura infantil ens ha donat exemples de personatges superllestos com Matilda, Harry Potter o Pere Vidal, per posar algun exemple,  però també trobem exemples de bonhomia en personatges delicats i fràgils. És el cas del Petit Príncep que ens defensa de l’aspror i brutalitat de la vida amb valors tan humans com la puresa de cor i una certa innocència en el tracte amb els demés.
Un Petit Príncep prou valent i decidit com per viatjar fins al nostre planeta guiat per una estrella.

El llibre va ser publicat per primera vegada el 1943 i ara han començat les celebracions dels 70 anys d’aquest conte francès, el més conegut arreu, l’obra atemporal d’Antoine de Saint-Exupéry.
El personatge s’ha convertit en una icona mundial que transmet valors positius com la pau, la protecció del nostre planeta, la tolerància, el dret a l’educació…
Els qui defensem la seva lectura guiada sabem que, de vegades, hi haurà capítols més complicats de llegir i que alguns alumnes es quedaran només en la historieta, sense arribar a copsar el seu simbolisme. Costa d’entendre, de vegades, que una finestra, per exemple, té tres lectures: Com a objecte físic, com a possibilitat de veure el que hi ha a fora i com a símbol de llibertat.
Però, tot i així, crec que a partir de cicle superior i a l’educació secundària estan prou preparats per llegir aquests llibre i per compartir la seva sensibilitat.
Aviat ens arribaran notícies d’esdeveniments que es celebraran i que podrem disfrutar a Barcelona, però mentre això no arriba, i per anar fent boca, podeu entrar al web oficial del Petit Príncep.
També us adjunto un extracte d’una conferència que vaig tenir la sort de compartir amb les mestres i els mestres de Lleida, allà per la tardor del 2009. La vaig anomenar “cinc-cents milions de cascabells” i una part del que vaig explicar està AQUÍ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s