Christian Voltz. L’il·lustrador del mes de febrer

voltz 1Us presento un altre dels il·lustradors preferits dels alumnes de l’escola. Es diu Christian Voltz i va néixer el 28 de setembre de 1967 a Estrasburg. Va estudiar a l’Escola d’Arts Decoratives i, després de graduar-se, es va instal·lar com a artista independent fent cartells, disseny gràfic i il·lustracions de llibres infantils, molts dels quals també el tenen com a autor.
El seu mètode consisteix en fotografiar les composicions que ell mateix realitza amb materials reciclats (filferro, llana, fusta, teixits, peces de rellotgeria i altres objectes inversemblants diversos). No fa servir ni llapis ni pinzells. El resultat són uns personatges molt divertits. Crec que val a pena destacar la singular interacció constant entre el text i la imatge perquè si només atenem al text o a les il·lustracions l’obra se’ns cau de les mans, però és en aquesta simbiosi perfecta que els seus contes prenen el seu sentit i la seva força. La seva obra  traspúa poesia, expressivitat i un humor força càustic.
beeetesVoltz també participa en la producció de pel·lícules d’animació, utilitzant tècniques tradicionals o mitjans informàtics. Avui en dia el seu art es coneix, sobretot, a través dels seus àlbums per a joves i dels cartells per a esdeveniments culturals (festivals de circ, música, teatre) per a un públic adult.
El seu taller és com el paradís de les troballes increïbles, com la cova d’Alí Babà.
Alguns dels llibres que podem trobar en català i castellà són els que presentem a continuació. Destaco “la carícia de la papallona” perquè vaig tenir la sort de col·laborar amb l’Ignasi en la seva traducció al català. Us adjunto el pdf aquí.
També hem pogut fer un treball profitós amb els alumnes a partir de la narració i el treball amb els llibresyo no he sido¿Todavía nada?, ¡Yo no he sido! , ¿Dónde està?, i altres com la petita meravella que va publicar Océano: el libro más genial que he leído.

el libro más genial

Amb l’alumnat de cicle infantil i inicial hem experimentat amb un material que ens permet crear il·lustracions “a la manera d’en Voltz”. Es pot trobar a les llibreries franceses. Es diu “L’atelier, stickers and scrach“. Val molt la pena per iniciar-se en la manera de fer d’en Voltz.

atelierÉs molt recomanable visitar la pàgina web d’aquest artista: http://www.christianvoltz.com/
També podem veure uns resums de les seves obras en català i castellà entrant al web de l’editorial Kalandraka.
Si teniu uns minutets no us deixeu de veure el seu mètode de treball i el seu taller en el vídeo següent.

Adreça e-mail: christian.voltz@wanadoo.fr

El mes de març presentarem l’il·lustrador francès Benjamin Lacombe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s