Visita a l’escola Sant Vicenç

El divendres 7 de setembre vaig anar a Sant Vicenç dels Horts, convidat pels mestres del Col·legi Sant Vicenç.
Em van acollir molt carinyosament i vam dedicar un parell d’hores a parlar d’animació a la lectura i d’accions que afavoreixen el procés lector. Teníem clar que, a l’escola emprem moltes hores a la lectura però volíem centrar-nos en les accions que afavoreixen l’escriptura, bo i sabent que escriure té un codi específic diferent del codi de la lectura.
Habitualment, ens limitem a pensar que l’aprenentatge de l’escriptura arriba per impregnació, per exposició al text llegit. Subordinem l’escriptura a la lectura i ens centrem més en el “dir” que en el “fer”.
Escriure i llegir són diferents perquè les habilitats de produir un text impliquen una actitud activa més complicada d’adquirir que la de la lectura. Podem llegir en diagonal, podem llegir intuint algunes paraules però no podem escriure sense plasmar totes les paraules.
Però entenem que és possible un aprenentatge conjunt de la lectura i l’escriptura i per això, en aquesta sessió vam explicar com passar de la lectura a l’escriptura, conscients que treballar l’escriptura millora la capacitat de comprendre i augmenta el nivell lector. Vam usar exemples de llibres com Artefactes, Tota la colla se’n va de safari, i Carlota i Miniatura, entre d’altres.
Vaig acabar content de veure com els mestres continuem creient que formar-nos i compartir és la millor manera  de seguir apostant per una educació de qualitat.
Un agraïment especial als mestres Joaquim Pastor i Antoni Prats per la seva confiança.

2 pensaments sobre “Visita a l’escola Sant Vicenç

  • Hola Mònica!
   Gràcies a vosaltres pel vostre compromís amb l’educació. Espero la vostra visita a l’Hospitalet, durant el curs.
   Biblioabraçada!
   Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s