Petr Horacek, l’il·lustrador del mes (maig 2016)

petr horacekL’il·lustrador d’aquest mes, en Petr Horacek, va néixer a Praga, a la República Txeca. Va estudiar durant sis anys a l’Acadèmia de Belles Arts a principis de 1990 i, més tard, es va traslladar a Anglaterra, on viu amb la seva dona Claire Harrison i les seves filles Tereza i Cecilia.

L’estil d’en Petr Horacek és fàcilment reconeixible perquè es molt lluminós, orgànic i vibrant i en certa manera la gama de colors ens recorda a les obres de l’Eric Carle de qui n’Horacek es reconeix admirador. Normalment són àlbums il·lustrats per a infants d’entre tres i sis anys però també n’hi alguns per a més petits.

A les seves obres podem observar diferents tècniques, fins i tot en un mateix àlbum il·lustrat: Collages, acrílics, aquarel·les i llapis de cera.
Segons explica ell mateix empra una escala 1:1, això vol dir que s’estima fer el seus dibuixos a una mida igual a com els veurem nosaltres.

Una altra particularitat dels seus llibres és que per fer les il·lustracions no usa l’ordinador. Lògicament això li suposa més feina perquè, per exemple, si vol canviar la posició d’un braç que ha fet a collage, l’haurà de retallar amb el cúter i tornar-lo a enganxar, cosa que si ho fes sobre pantalla, aniria més ràpid.

A mi m’agraden els seus llibres. Gràcies a l’editorial Joventut tenim la sort de tenir-ne molts traduïts. Si voleu conèixer una mica més a aquest magnífic narrador d’històries per a infants de cicle infantil podeu visitar el seu web (està molt ben editat), així com el seu blog on, de tant en tant, penja els esbossos dels seus dibuixos perquè veiem com va elaborant els personatges.

Alguns dels llibres d’en Petr Horacek són:

oca rucaL’OCA RUCA
L’oca Ruca volia grallar com un tucà, nedar com una foca i botar com un cangur. Però quan va intentar rugir com un lleó, va aconseguir fer més coses que no es pensava!

PAPALLONA, PAPALLONApapallona
La Llúcia troba una preciosa papallona que de sobte desapareix. Mentre la busca, es creua amb un cuc rosa, un escarabat verd i fins a un cargol taronja. Però ella només vol la seva papallona. Per fi, una sorpresa de mil colors es desplegarà davant dels teus sorpresos ulls.
Aquest llibre està editat per Kókinos.

papallona2

COMPTA ANIMALS compta
Un llibre pop-up que ens ajuda a comptar des de l’1 al 10. Es van obrint i aixecant les solapes, descobrint animals de tots els colors i formes, dels nombres de l’un al deu. Aquest senzill llibre pop-up és ideal per ajudar a desenvolupar el càlcul inicial amb les seves pàgines interactives i divertides.

zebra

animals contraris ANIMALS CONTRARIS
Un altre pop-up que juga amb els animals contraris (l’alt i el baix, el gran i el petit). Idealal per ajudar a desenvolupar els primers conceptes.

animals contraris2

 

 

ELEFANT

elefant El meu elefant és divertit, gros i una mica barroer. Però sempre té temps per a jugar amb mi.
Un nen passa els dies jugant amb el seu amic imaginari, l’elefant. Tant si és real com si no ho és, quan l’àvia o l’avi estan enfeinats, l’elefant ha demostrat ser el company de joc perfecte.

ratolí i la pilotaEL RATOLÍ I LA PILOTA VERMELLA
Què deu ser això tan bonic i brillant que penja de l’arbre?
El Ratolí pensa que és una pilota, però el Talp està segur que és un globus, i el Conill diu que és una bala. Cap d’ells hi pot arribar tot sol. Com s’ho faran?

UNA CASA A LA MIDAuna casa a la mida
El ratolí ha trobat una gran poma, però la seva casa és tan petita que no aconsegueix ficar-la dintre, així que surt a buscar una casa a la mida… Totes les cases on hi cabria amb la seva poma estan ocupades i els seus ocupants no semblen gaire disposats a compartir-les. Però buscar casa dóna molta gana i a mesura que va buscant, la poma es va fent més petita. Trobarà per fi una casa per a ell i la seva poma?

on vius cargolON VIUS, CARGOL?
Una tendra història sobre un cargol que porta la seva casa a sobre. Un llibre amb una sorpresa a l’última pàgina! Per a infants a partir d’un any.

Si voleu saber-ne més d’aquest autor podeu veure l’entrada que ha fet la seu blog parlant de la recent visita que ens va fer a Barcelona, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, clicant AQUÍ.

DSC04776

Pàgina web d’en Petr: http://www.petrhoracek.co.uk/
Bloc d’en Petr: http://www.petrhoracek.co.uk/blog/
Twitter: @PHoracek

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s