David Wiesner, l’il·lustrador del mes (gener 2014)

wiesnerComencem aquesta segona temporada de l’il·lustrador del mes amb en David Wiesner, un dels creadors més reconeguts arreu, especialment als Estats Units, on ha guanyat la prestigiosa Medalla Caldecott en tres ocasions pels seus llibres: Dimarts l’any 1992, Els tres porquets el 2002 i Flotante el 2007.
Wiesner va viure la seva infantesa a Nova Jersey, on els seus companys de classe ja el coneixien com “el noi que sabia dibuixar”
Més endavant va estudiar art a la Rhode Island School of Design, on va explorar encara més la seva passió per la narració visual i on va descobrir que els llibres il•lustrats serien el seu futur.
No es un il·lustrador prolífic perquè passa molts mesos fent esbossos, versions i proves amb models tridimensionals que ell mateix crea per donar-li més autenticitat als seus dibuixos.
Actualment viu a Filadèlfia.

Tota la informació sobre els seves obres la podeu trobar al seu magnífic web: http://www.davidwiesner.com/

D’entre els seus àlbums il·lustrats en destaquem els següents:

ArtMaxArt i Max
Una història sobre l’amistat i la creativitat. En Max i l’Art són amics que comparteixen l’interès per la pintura. L’Art és un consumat pintor, en Max és un principiant. Els intents d’en Max amb els pinzells enviarà els dos amics a un viatge a través de diversos mitjans artístics, amb resultats inesperats. Tot i que en Max no té experiència, és valent i aprèn ràpid. La seva energia i entusiasme farà que el final de l’aventura sigui triomfant.

flotanteFlotante
Un noi va a la platja disposat a recollir les restes que suren i que l’aigua ha empès fins a l’arena. Ampolles, joguines perdudes, petits objectes de tota mena es troben entre les seves troballes habituals. Però un dia fa una troballa increïble: una càmera de retratar submarinaflotante 2 amb els seus propis secrets …
En els llibres d’en David Wiesner sempre hi ha quelcom de màgic, sempre passen coses extraordinàries a partir de situacions comunes com una granota que vola dalt d’un nenúfar, una visita a l’Empire State Building, un conte infantil molt conegut. A Flotante, un dia a la platja és el trampolí cap a una exploració imaginativa dels misteris de les profunditats del mar.

los-tres-cerditosEls tres porquets
Un llibre que ens explica una aventura a partir del conegut conte Els tres porquets però amb un tractament gràfic molt imaginatiu, com un nou concepte visual.
Quan el llop arriba disposat a bufar les cases, el que bufa són els porquets i els treu del conte enviant-los a un nou panorama imaginari, on comencen una altra aventura passejant i volant a través d’altres històries, trobant-se amb un drac i amb un gat amb un violí, entre d’altres. De ben segur que la lectura d’aquest conte ens farà recordar-lo sempre que sentim a parlar dels tres porquets.

martesDimarts
Els esdeveniments imprevisibles d’un dimarts especial passen davant dels nostres ulls amb la precisió i la claredat d’una pel·lícula muda. Gairebé sense paraules, en aquest àlbum les granotes d’un estany surten volant damunt les fulles dels nenúfars i es dirigeixen a una ciutat propera on l’autor fa diversos zooms per mostrar-nos els personatges que hi viuen allà (una dona, un gos jugant al pati, etc.)

La princesa drac_portadaLa princesa drac
Una bella princesa, un príncep valent, una malvada madrastra, encanteris malignes i un immens drac amb escates…són els elements dels contes de fades que apareixen en aquesta història, un conte tradicional anglès.

Un deixo un breu vídeo per conèixer com treballa en David Wiesner

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s